A szalonnát vágd fel apró kockákra. Egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban, közepes lángon süsd meg a szalonnát, amíg szép pirosra nem sül.
A szalonnát ne süsd túl, mert keserű lehet.
A hagymát és a fokhagymát vágd finomra, majd add hozzá a szalonnához, és pirítsd meg őket, amíg üvegesedni nem kezdenek.
A hagymát és a fokhagymát ne pirítsd túl, mert megéghetnek.
A paprikát vágd nagyobb darabokra, a paradicsomot pedig kockázd fel. Add hozzá a paprikát és a paradicsomot a láboshoz.
A paprika és paradicsom mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Fűszerezd sóval, borssal és piros paprikával, majd keverd össze jól az egészet. Ha szükséges, egy kis vizet is önthetsz hozzá, hogy a zöldségek könnyebben megpuhuljanak.
A pirospaprika mennyiségét ízlés szerint állítsd be. Használhatsz csípős paprikát is, ha szereted a pikáns ízeket.
Főzd 20-30 percig, amíg a paprikák és paradicsomok megpuhulnak és a lecsó sűrűsödik. Közben néha keverd meg, hogy ne égjen le.
Ha a lecsó túl híg, főzd tovább fedő nélkül, hogy a felesleges nedvesség elpárologjon.
A lecsó kész, tálald frissen, akár friss kenyérrel vagy rizssel is.
A lecsóhoz adhatsz kolbászt vagy tojást is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.