Szaftos lecsós szelet sertéshúsból, friss paprikával és paradicsommal készítve.

Lecsós Szelet

A Lecsós szelet egy olyan étel, amely a hagyományos magyar lecsó ízvilágát egy új formában hozza el. A lecsó alapját a paprika, a paradicsom és a hagyma alkotja, melyet különböző húsfélékkel kombinálnak. A lecsós szelet esetében a hús szeletként készül, és a lecsóval leöntve egy igazán laktató, ínycsiklandó ételt kapunk. A fűszerek és a zöldségek gazdag ízvilága tökéletesen kiegészíti a hús zamatos, szaftos állagát. A lecsós szeletet sokan köretként fogyasztják, például rizs, tészta vagy friss kenyér mellé, hogy minden falat teljes élményt nyújtson.

Ez az étel nemcsak finom, hanem nagyon gyorsan elkészíthető is, ideális választás egy gyors, de ínycsiklandó vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
4 db Sertésszelet
500 g Paprika
300 g Paradicsom
2 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 tk Info
0.5 tk Bors
1 tk Piros paprika
2 ek Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, és dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.

    Ügyelj arra, hogy a hagyma ne barnuljon meg, csak üvegesre dinszteld, hogy ne legyen keserű az íze.

    2

    Add hozzá a sertésszeleteket, és süsd őket aranybarnára mindkét oldalon.

    A húst először magas hőfokon pirítsd, hogy kérget kapjon, így a szaft bent marad.

    3

    Add hozzá a felszeletelt paprikát és paradicsomot, és párold őket 10-15 percig.

    Ha nincs friss paradicsomod, használhatsz konzerv hámozott paradicsomot is.

    4

    Szórd meg piros paprikával, sóval és borssal, majd főzd további 10-15 percig, amíg a hús és a zöldségek teljesen megpuhulnak.

    A piros paprika könnyen megég, ezért vedd lejjebb a hőfokot, vagy húzd le a serpenyőt a tűzről mielőtt hozzáadod.

    5

    Tálald a lecsós szeleteket friss kenyérrel vagy rizzsel.

    A lecsós szeletet tejföllel is meglocsolhatod a tálalás előtt.