A jalapeñókat vágd félbe, távolítsd el a magokat, majd szeleteld fel őket vékony karikákra.
Ha nem szeretnéd, hogy túl csípős legyen, távolítsd el a jalapeño magjait, így kevesebb fűszerességet ad az ételnek.
A fokhagymát apróra vágd, és egy serpenyőben forrósítsd meg az olívaolajat. Tedd bele a fokhagymát, és pirítsd meg, amíg illatos lesz.
A fokhagymát ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert könnyen megéghet, és keserű ízt adhat.
Add hozzá a szeletelt jalapeñókat, és pirítsd őket 2-3 percig, hogy enyhén megpuhuljanak, de még megtartsák a frissességüket.
Ha szeretnéd, hogy a jalapeño még kevésbé csípős legyen, enyhén piríthatod őket, de ha erősebbre szeretnéd, süsd kicsit tovább.
Közben a leipäjuustot szeleteld fel, és tedd a serpenyőbe a jalapeñókkal együtt. Süsd a sajtot, amíg szépen meg nem olvad és aranybarna nem lesz.
Ha a leipäjuusto nem olvad el teljesen, az teljesen rendben van, mivel ez a sajt természeténél fogva inkább sütéskor puhul meg.
A kész leipäjuustót a jalapeñós keverékkel tálald. Szórd meg friss korianderrel, és ízesítsd sóval és borssal.
A koriander frissességet ad az ételnek, és remekül ellensúlyozza a jalapeño fűszerességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.