Leipäjuusto jalapeñós változatban, friss korianderrel és olívaolajjal megpirítva, tálalva.

Leipäjuusto jalapeñós változatban

A leipäjuusto, amely Finnország hagyományos sajttípusa, azóta vált népszerűvé nemcsak Észak-Európában, hanem világszerte, hogy a fűszeres és gazdag ízű változatai egyre inkább elterjedtek. A jalapeñós változat egy igazi fúziós étel, amelyben a jalapeño fűszeressége tökéletesen kiegészíti a lágy, enyhén sós sajtot. Az étel egy igazi ízbomba, amelyet egyszerű elkészíteni, és ideális választás akár egy gyors vacsorához, akár egy előételhez, amikor vendégeket vársz. A koriander frissessége és a sajt gazdagsága egyedülálló kombinációt alkot, amely biztosan elnyeri majd mindenki tetszését.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Leipäjuusto
2 db Jalapeño
2 ek. Olívaolaj
1 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss koriander
0.5 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A jalapeñókat vágd félbe, távolítsd el a magokat, majd szeleteld fel őket vékony karikákra.

    Ha nem szeretnéd, hogy túl csípős legyen, távolítsd el a jalapeño magjait, így kevesebb fűszerességet ad az ételnek.

    2

    A fokhagymát apróra vágd, és egy serpenyőben forrósítsd meg az olívaolajat. Tedd bele a fokhagymát, és pirítsd meg, amíg illatos lesz.

    A fokhagymát ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert könnyen megéghet, és keserű ízt adhat.

    3

    Add hozzá a szeletelt jalapeñókat, és pirítsd őket 2-3 percig, hogy enyhén megpuhuljanak, de még megtartsák a frissességüket.

    Ha szeretnéd, hogy a jalapeño még kevésbé csípős legyen, enyhén piríthatod őket, de ha erősebbre szeretnéd, süsd kicsit tovább.

    4

    Közben a leipäjuustot szeleteld fel, és tedd a serpenyőbe a jalapeñókkal együtt. Süsd a sajtot, amíg szépen meg nem olvad és aranybarna nem lesz.

    Ha a leipäjuusto nem olvad el teljesen, az teljesen rendben van, mivel ez a sajt természeténél fogva inkább sütéskor puhul meg.

    5

    A kész leipäjuustót a jalapeñós keverékkel tálald. Szórd meg friss korianderrel, és ízesítsd sóval és borssal.

    A koriander frissességet ad az ételnek, és remekül ellensúlyozza a jalapeño fűszerességét.