Litti chokha paradicsommal, indiai étel gazdag paradicsomos szósszal

Litti chokha paradicsommal

A Litti Chokha egy tradicionális indiai étel, amely Bihar és más közép-indiai régiókban népszerű. A \'litti\' egy tésztából készült golyó, amelyet ghee-ben sütnek, és a \'chokha\' egy fűszeres, paradicsomos keverék, amelyet különféle zöldségekből készítenek. A két összetevő együtt egy gazdag és ínycsiklandó ételt alkot.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Atta (búzaliszt)
1 csipet Sóból készült víz
1 tk. Mustármag
1 tk. Ajwain (köménymag)
2 ek. Ghee (ghí)
1 csipet Asafoetida (hing)
100 ml Víz
50 g Joghurt
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 ek. Koriander
1 tk. Chili por
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a búzalisztet egy csipet sóval és kis vízzel, majd gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A tészta legyen lágy, de ne túl ragacsos. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet.

    2

    Formálj kis golyókat a tésztából, és nyomd le őket laposra.

    A golyókat egyenletes méretűre formáld, hogy egyenletesen süljenek.

    3

    A ghee-ben pirítsd meg a mustármagot, ajwain-t, és asafoetida-t, amíg illatos nem lesz. Ezt követően öntsd rá a paradicsomot.

    A fűszerek pirítása kiemeli az ízeket és egy különleges aromát ad a dishnek.

    4

    Add hozzá a felaprított fokhagymát, chilipor, koriandert, sót és borsot. Pirítsd pár percig, amíg a paradicsom péppé válik.

    A paradicsomot addig főzd, amíg megpuhul és a szósz besűrűsödik.

    5

    Közben a tésztagolyókat süsd meg forró olajban, amíg aranybarna nem lesz.

    A golyók belsejét is jól átsütjük, így ne süsd túl, hogy megőrizzék a lágyságukat.

    6

    Miután kész a fűszeres paradicsom, add hozzá a joghurtot és jól keverd össze.

    A joghurt frissítő ízt ad, és egyensúlyba hozza a fűszereket.

    7

    Tálald a sült golyókat a paradicsomos keverékkel a tetején, és egy kis korianderrel díszítve.

    A koriander friss ízt ad a fogásnak, és szép színt kölcsönöz a tálalásnak.