Keverd össze a búzalisztet egy csipet sóval és kis vízzel, majd gyúrd össze a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A tészta legyen lágy, de ne túl ragacsos. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet.
Formálj kis golyókat a tésztából, és nyomd le őket laposra.
A golyókat egyenletes méretűre formáld, hogy egyenletesen süljenek.
A ghee-ben pirítsd meg a mustármagot, ajwain-t, és asafoetida-t, amíg illatos nem lesz. Ezt követően öntsd rá a paradicsomot.
A fűszerek pirítása kiemeli az ízeket és egy különleges aromát ad a dishnek.
Add hozzá a felaprított fokhagymát, chilipor, koriandert, sót és borsot. Pirítsd pár percig, amíg a paradicsom péppé válik.
A paradicsomot addig főzd, amíg megpuhul és a szósz besűrűsödik.
Közben a tésztagolyókat süsd meg forró olajban, amíg aranybarna nem lesz.
A golyók belsejét is jól átsütjük, így ne süsd túl, hogy megőrizzék a lágyságukat.
Miután kész a fűszeres paradicsom, add hozzá a joghurtot és jól keverd össze.
A joghurt frissítő ízt ad, és egyensúlyba hozza a fűszereket.
Tálald a sült golyókat a paradicsomos keverékkel a tetején, és egy kis korianderrel díszítve.
A koriander friss ízt ad a fogásnak, és szép színt kölcsönöz a tálalásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.