Litti golyók tálalva fűszeres chokhával

Litti chokhával

A Litti egy klasszikus indiai étel, amely a Bihar régióból származik. A golyók tölteléke fűszeres chana dal, amelyet hagyományosan tűzhelyen sütnek, és az étel egy szószban, vagy chutneyval tálalják. Ez az étel sokféle variációban készülhet, és egyaránt alkalmas napi étkezésekhez vagy ünnepi étkezésekhez.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Búzaliszt
0.5 tk.
1 cs. Sütőpor
3 ek. Ghee (klarifikált vaj)
100 ml Meleg víz
100 g Hüvelyesek (chana dal)
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Ginger (friss gyömbér)
0.5 tk. Kömény
1 csokor Cilantro (koriander)
2 ek. Tamarind püré
3 ek. Joghurt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, sót és sütőport egy tálban összekeverjük.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverjük el, hogy egyenletes tésztát kapjunk.

    2

    A meleg vizet és a gheet hozzáadjuk, majd sima tésztát dagasztunk belőle.

    A tésztát ne dagasszuk túl, hogy könnyű és puha maradjon.

    3

    A tésztát golyókká formáljuk, és sütőben 180°C-on 20-25 percig sütjük.

    A golyókat egyenletes méretűre formáljuk, hogy egyenletesen süljenek.

    4

    A chana dal-t megfőzzük, majd az apróra vágott fokhagymával és gyömbérrel egy serpenyőben megpirítjuk.

    A fűszereket ne pirítsuk túl, mert keserűvé válhatnak.

    5

    A koriandert és a köményt hozzáadjuk a dalhoz, és további 5 percig pirítjuk.

    A kömény és koriander aromás ízt ad az ételnek.

    6

    A tamarind pürét és a joghurtot hozzáadjuk a dalhoz, majd alaposan összekeverjük.

    A joghurt frissességet ad a chokhának, a tamarind pedig enyhén savanykás ízt ad.

    7

    A kész chana dal-t tálalás előtt a sütött litti gömbökre öntjük.

    Frissen fogyasztva a legfinomabb!