A lisztet, sót és sütőport egy tálban összekeverjük.
A száraz hozzávalókat alaposan keverjük el, hogy egyenletes tésztát kapjunk.
A meleg vizet és a gheet hozzáadjuk, majd sima tésztát dagasztunk belőle.
A tésztát ne dagasszuk túl, hogy könnyű és puha maradjon.
A tésztát golyókká formáljuk, és sütőben 180°C-on 20-25 percig sütjük.
A golyókat egyenletes méretűre formáljuk, hogy egyenletesen süljenek.
A chana dal-t megfőzzük, majd az apróra vágott fokhagymával és gyömbérrel egy serpenyőben megpirítjuk.
A fűszereket ne pirítsuk túl, mert keserűvé válhatnak.
A koriandert és a köményt hozzáadjuk a dalhoz, és további 5 percig pirítjuk.
A kömény és koriander aromás ízt ad az ételnek.
A tamarind pürét és a joghurtot hozzáadjuk a dalhoz, majd alaposan összekeverjük.
A joghurt frissességet ad a chokhának, a tamarind pedig enyhén savanykás ízt ad.
A kész chana dal-t tálalás előtt a sütött litti gömbökre öntjük.
Frissen fogyasztva a legfinomabb!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.