Litti hússal, friss korianderrel díszítve

Litti hússal

A Litti hússal egy hagyományos indiai étel, amely gazdag fűszerekkel készült darált húsból és finom, ropogós tésztából áll. A tészta, amely a litti, egyszerű, de nagyszerű alapja a szaftos húsnak. A fűszeres hús párolásával, és a finom kis golyók sült változatával a Litti hússal egy tökéletes étel, amit bárki élvezhet a családi vacsorák során.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Litti (búzaliszt tészta)
500 g Darálthús (marha vagy bárány)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Garam masala fűszerkeverék
1 ág Friss koriander
1 db Friss citrom
2 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A húst alaposan pirítsd meg egy serpenyőben, majd add hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd tovább, amíg a hagyma üvegesedik.

    A hús teljesen átpirítása biztosítja, hogy a darált hús ízletes és szaftos maradjon.

    2

    A garam masala fűszerkeveréket és egy csipet sót adj hozzá a húshoz, majd keverd össze jól.

    A garam masala egy gazdag fűszerkeverék, amely mélységet ad a hús ízének. Ha szeretnéd intenzívebben érezni, adj hozzá egy kis extra fűszert.

    3

    A húst párold 10-15 percig, amíg a fűszerek jól összeérnek és a hús szaftos marad.

    A párolás segít, hogy a fűszerek jobban átjárják a húst, és gazdag ízt adnak neki.

    4

    Készítsd el a littit. A búzalisztet, vizet, sót és egy kis olívaolajat keverd össze, majd formálj belőle kis golyókat.

    A tészta legyen puha, de ne ragacsos. Ha szükséges, adj hozzá egy kis lisztet.

    5

    A littiket forró olajban süsd meg, amíg aranybarnák nem lesznek. Ha nem akarsz olajat használni, sütőben is elkészítheted őket 180°C-on, amíg szépen meg nem pirulnak.

    A kis golyókat ne rakd túl sűrűn a serpenyőbe, hogy egyenletesen piruljanak.

    6

    Tálald a littiket a hússal együtt, és szórd meg friss korianderrel és citromlével.

    A koriander és citrom frissessége nagyszerűen kiegészíti a fűszeres húst és tésztát.