A húst alaposan pirítsd meg egy serpenyőben, majd add hozzá a finomra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd tovább, amíg a hagyma üvegesedik.
A hús teljesen átpirítása biztosítja, hogy a darált hús ízletes és szaftos maradjon.
A garam masala fűszerkeveréket és egy csipet sót adj hozzá a húshoz, majd keverd össze jól.
A garam masala egy gazdag fűszerkeverék, amely mélységet ad a hús ízének. Ha szeretnéd intenzívebben érezni, adj hozzá egy kis extra fűszert.
A húst párold 10-15 percig, amíg a fűszerek jól összeérnek és a hús szaftos marad.
A párolás segít, hogy a fűszerek jobban átjárják a húst, és gazdag ízt adnak neki.
Készítsd el a littit. A búzalisztet, vizet, sót és egy kis olívaolajat keverd össze, majd formálj belőle kis golyókat.
A tészta legyen puha, de ne ragacsos. Ha szükséges, adj hozzá egy kis lisztet.
A littiket forró olajban süsd meg, amíg aranybarnák nem lesznek. Ha nem akarsz olajat használni, sütőben is elkészítheted őket 180°C-on, amíg szépen meg nem pirulnak.
A kis golyókat ne rakd túl sűrűn a serpenyőbe, hogy egyenletesen piruljanak.
Tálald a littiket a hússal együtt, és szórd meg friss korianderrel és citromlével.
A koriander és citrom frissessége nagyszerűen kiegészíti a fűszeres húst és tésztát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.