Locro criollo, gazdag húsleves zöldségekkel és babbal

Locro criollo (hagyományos argentín recept)

A Locro criollo egy hagyományos argentin étel, amelyet szinte minden családban más-más módon készítenek. Az étel gazdag húsokkal, babbal, kukoricával és zöldségekkel, amelyeket egy fazékban főznek össze, hogy kiadós és tápláló levest kapjanak. Az étel a hagyományos argentin gasztronómiában fontos szerepet játszik, és gyakran készítik ünnepi alkalmakkor vagy családi ebédeken. A gazdag ízvilág és a fűszerek kombinációja igazi különlegessé teszi ezt a levest.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 15 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Marhahús (pl. lábszár)
200 g Sertéshús
100 g Kukorica (száraz, fehér)
150 g Fehér bab
2 db Sárgarépa
3 db Krumpli
2 szál Zöldhagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 db Paprika
1 tk. Oregánó
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olaj
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst és sertéshúst vágd kis darabokra, majd egy nagy fazékban, forró olajon pirítsd meg őket, amíg minden oldaluk barna nem lesz.

    A húsokat ne pakold túl a fazékban, hogy egyenletesen piruljanak.

    2

    Add hozzá a fokhagymát, zöldhagymát és a paprikát, majd pirítsd őket együtt, hogy kiadja az ízeket.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat.

    3

    Öntsd hozzá a vízet, és add hozzá a kukoricát és a fehér babot. Főzd őket alacsony lángon 30-40 percig, hogy a hús és a zöldségek teljesen megpuhuljanak.

    A babot előzőleg beáztathatod egy éjszakára, hogy gyorsabban megpuhuljon.

    4

    A krumplit és sárgarépát vágd kisebb kockákra, majd add hozzá a fazékhoz. Főzd még 20-30 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A zöldségeket ne főzd túl, hogy megőrizzék a textúrájukat és ízüket.

    5

    Fűszerezd sóval, borssal és oregánóval, majd főzd további 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha szereted a pikáns ízeket, egy kis chili is adható hozzá.

    6

    Tálald melegen, friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége jól illik a gazdag leveshez.