Lomi salmon citromlével, lazac, paradicsom és friss zöldfűszerek

Lomi salmon citromlével

A Lomi salmon egy hagyományos hawaii étel, amely friss lazacot, paradicsomot, hagymát és zöldfűszereket tartalmaz. Az ételt leginkább hidegen tálalják, és a citrom vagy lime hozzáadása friss ízt ad a halnak. A recept eredetileg a hawaii konyhából származik, de mára világszerte ismertté vált, különösen a japán konyha kedvelői körében. A Lomi salmon egy könnyű és ínycsiklandó étel, amely remekül illik egy tavaszi vagy nyári étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Friss lazac filé
2 db Paradicsom
1 db Vöröshagyma
2 ek. Koriander
2 ek. Cilantro
2 ek. Citromlé
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Chili paprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss lazacot vágd apró kockákra, és tedd egy tálba. A lazacnak frissnek és hidegnek kell lennie, hogy megfelelő textúrát és ízt adjon az ételnek.

    A lazacot a legjobb frissen használni, és ha lehet, ügyelj arra, hogy a hal ne legyen fagyasztott, mivel az rontja az étel textúráját.

    2

    A paradicsomot és a vöröshagymát vágd apró kockákra, és add hozzá a lazachoz.

    A paradicsom és a hagyma hozzáadása frissességet és édes ízt ad a Lomi salmonnak.

    3

    A chili paprikát apró karikákra vágd, és add hozzá a halhoz a többi hozzávalóval együtt.

    A chili egy kis csípősséget ad az ételnek, de ha nem szereted a csípőset, nyugodtan hagyhatod el.

    4

    Add hozzá a koriandert és cilantro-t, hogy friss ízt adjon az ételnek. A zöldfűszerek kiemelik a lazac ízét.

    A koriander és a cilantro használata frissítő hatással van az étel ízére. A cilantro íze intenzívebb, míg a koriander lágyabb.

    5

    Végül öntsd rá a citromlevet, sózd és borsozd az ételt, és alaposan keverd össze.

    A citromlé frissességet ad, miközben kiemeli a lazac ízét. Ha szeretnéd, egy kevés lime levet is hozzáadhatsz.

    6

    Tálald frissen, és élvezd a Lomi salmont hideg előételként vagy egy könnyű étkezésként.

    A Lomi salmon legjobb hidegen, tehát tálalás előtt érdemes hűtőben pihentetni néhány percig.