Lomo saltado gluténmentes szójaszósszal tálalva, friss zöldségekkel és marhahússal

Lomo saltado gluténmentes szójaszósszal

A Lomo Saltado egy hagyományos perui étel, amely a helyi konyha különleges keverékét tükrözi: a hús, a zöldségek és a rizs egyedülálló kombinációját. Az étel eredetileg a kínai éttermekben vált népszerűvé, és mára Peruban az egyik legismertebb étellé vált. A gluténmentes szójaszósz hozzáadásával egy izgalmas, különleges ízvilágot érhetünk el, amely az ételt igazán különlegessé teszi. Tálald ezt az ételt vendégváró ebédeken, gyors hétköznapi vacsorákhoz, vagy akár ünnepi alkalmakra is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (pl. bélszín vagy szűzpecsenye)
1 db Vöröshagyma
2 db Paradicsom
3 ek. Gluténmentes szójaszósz
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros chili paprika
1 csokor Friss koriander
200 g Köret (pl. főtt rizs)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd vékony csíkokra, hogy gyorsabban és egyenletesebben süljenek. A hús minősége kulcsfontosságú a recept sikeréhez, válassz friss és jó minőségű húst.

    Használj éles kést a hús szeleteléséhez, hogy ne törjön össze, hanem szép egyenletes csíkokban vágd.

    2

    A vöröshagymát és a paradicsomot is vágd csíkokra, hogy a zöldségek jól passzoljanak a húsdarabokhoz.

    A hagymát vágd vékony szeletekre, hogy gyorsabban puhuljon és édesebb legyen a végén.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy wokban forrósítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a felaprított fokhagymát és a chili paprikát. Pár percig pirítsd, hogy az olaj átvegye az ízeket.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert könnyen megéghet, és keserű lesz!

    4

    Tedd bele a marhahúst a serpenyőbe, és gyorsan pirítsd meg, hogy a hús kívülről szép kérget kapjon, de belül még szaftos maradjon.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert a hús nem pirul meg, ha túl sokat teszel bele egyszerre.

    5

    Miután a hús elkészült, add hozzá a gluténmentes szójaszószt, a paradicsomot és a hagymát. Az összetevőket keverd össze, és hagyd főni pár percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha szereted az édesebb ízeket, egy kis mézet is adhatsz hozzá a szószhoz.

    6

    Végül szórd meg friss korianderrel, és tálald körettel, például főtt rizzsel.

    A koriander friss ízt ad, de ha nem szereted, helyettesítheted petrezselyemmel is.