Lomo Saltado habaneróval, tálalva

Lomo saltado habaneróval

A Lomo Saltado egy hagyományos perui étel, amely a kínai és perui konyha ötvözeteként jött létre. Az étel általában marhahús, zöldségek és burgonya kombinációját tartalmazza, amit wokban gyorsan megpirítanak. Az étel csípős változata habanero paprikával készül, amely fűszerességet és frissességet ad a fogásnak. A perui konyha egyik legismertebb ételéről van szó, amely szinte minden perui étkezőasztalon megtalálható.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (pl. sirloin vagy hátszín)
1 db Vöröshagyma
2 db Paradicsom
1 csokor Koriander
2 gerezd Fokhagyma
1 db Habanero paprika
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Fehérborecet
3 ek. Olívaolaj
4 db Krumpli

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd csíkokra, a hagymát vékony szeletekre, a paradicsomot pedig nagyobb darabokra. A habanero paprikát vágd fel apróra (ha nem szereted a csípőset, használhatsz kevesebb paprikát).

    A hús frissessége kulcsfontosságú, ezért érdemes minél frissebb marhahúst választani a recepthez.

    2

    A krumplikat hámozd meg, és szeleteld fel, majd süsd ki forró olajban, amíg ropogósak és aranybarnák nem lesznek.

    Ha gyorsítani szeretnél, előre is megsütheted a krumplit, hogy készen álljon a főzéshez.

    3

    A serpenyőben forrósítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a fokhagymát és a habanero paprikát, amíg illatosak nem lesznek.

    A habanero paprika csípős, ezért ha nem szeretnél túl csípős ételt, csökkentsd a mennyiséget, vagy használd a paprika magjait.

    4

    Add hozzá a marhahúst, és pirítsd 5-7 percig, amíg a hús szépen megpirul.

    A hús ne legyen túl vastag, hogy gyorsabban megsüljön és megőrizze a puhaságát.

    5

    Ezután add hozzá a hagymát és a paradicsomot, majd főzd további 3-4 percig, amíg a paradicsom megpuhul.

    A paradicsom természetes édessége ellensúlyozza a paprika csípős ízét.

    6

    Öntsd rá a szójaszószt és a fehérborecetet, keverd össze, majd főzd még 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A szójaszósz és az ecet egyensúlyozza a csípős és édes ízeket, amit a zöldségek és a hús adnak.

    7

    A sült krumplit tedd a tányérra, és kanalazd rá a kész lomo saltado-t. Szórd meg friss korianderrel, és tálald forrón.

    A koriander friss íze segít kiemelni a pörkölt ízeket, és egy kis színt ad az ételnek.