Lomo saltado marhahússal és sült zöldségekkel tálalva

Lomo saltado sült zöldségekkel

A Lomo saltado egy híres perui étel, amelyet az ország gazdag kultúrája és változatos ízvilága inspirált. Az étel a kínai és perui hatások keveredéséből született, mivel a kínai bevándorlók hozzájárultak a perui konyhához. Az étel a tradicionális marhahúsos ragu és zöldségek kombinációja, amelyet szójaszószban készítenek. A sült zöldségekkel tálalva egy extra frissességet és gazdag ízvilágot ad a fogásnak, amely a perui háztartásokban alapvető étkezésnek számít.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Marhahús (pl. szűzpecsenye)
1 db Póréhagyma
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Vöröshagyma
2 db Paradicsom
3 ek. Szójaszósz
50 ml Fehérbor
2 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.25 tk. Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd vékony csíkokra. A póréhagymát, a vöröshagymát és a piros paprikát szeleteld fel.

    A hús csíkokra vágása segít, hogy gyorsan átsüljön, és megőrizze a puhaságát.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és a marhahúst pirítsd meg minden oldalán, amíg szép barna nem lesz.

    A hús gyors pirítása segít megőrizni a szaftosságát. Ne pirítsd túl, hogy ne száradjon ki.

    3

    Add hozzá a felaprított hagymákat, paprikát és fokhagymát, majd pirítsd őket 2-3 percig.

    A zöldségeket ne hagyd túl sokáig, mert megőrzik frissességüket, és roppanósak maradnak.

    4

    Öntsd hozzá a fehérbort és a szójaszószt, majd keverd össze alaposan.

    A fehérbor és a szójaszósz íze összeér, így gazdagítja az ételt. Ha szeretnéd, egy kis húslevest is hozzáadhatsz.

    5

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, és főzd tovább 5-7 percig, hogy a paradicsomok levet engedjenek.

    A paradicsomot ne főzd túl, hogy megőrizzék friss ízüket.

    6

    Közben egy másik serpenyőben pirítsd meg a zöldségeket, mint a brokkolit vagy más szezonális zöldségeket, hogy ropogósak maradjanak.

    A zöldségeket egyenletesen süsd, hogy mindegyik oldal megpiruljon és ínycsiklandó legyen.

    7

    Tálald a lomo saltadót a sült zöldségekkel, és szórd meg friss borssal.

    A friss bors kiemeli az étel ízeit, és frissességet ad a fogásnak.