A rizst mosd át, majd főzd meg sós vízben kb. 20 percig, amíg teljesen megpuhul. Miután megfőtt, tedd félre és hagyd hűlni.
A rizst párolhatod is, hogy még ínycsiklandóbb legyen, és a szemek ne tapadjanak össze.
A főtt rizst formázz kis hengerekké vagy formákba, és öntsd rá a kókuszkrémet.
Ha nem találsz kókuszkrémet, helyettesítheted egy kis kókusztejjel, de a krémesebb íz kedvéért inkább a kókuszkrémet használd.
A sambal szósz elkészítéséhez először a fokhagymát és a chilit aprítsd fel. Egy serpenyőben hevíts olajat, és add hozzá a fokhagymát és chilit. Pirítsd őket, amíg illatosak nem lesznek.
A sambal szósz szintén elkészíthető erősebben vagy enyhébben, attól függően, hogy mennyire szereted a csípőset.
Ezután add hozzá a lemonella leveleket, tamarind pasztát, cukrot, és egy csipet sót. Főzd pár percig, hogy az ízek összeérjenek.
A tamarind paszta adja meg a sambal szósz savanykás ízét, amely tökéletesen kiegészíti a rizst.
A főtt tojásokat hámozd meg és vágd félbe. A kész sambalt locsold a rizs tetejére, és helyezd mellé a tojásokat.
A tojásokat érdemes frissen főzni, hogy a sárgája krémes és finom legyen.
Tálald melegen, a sambal szósszal és tojással díszítve. Friss korianderrel is megszórhatod a tetejét, ha szeretnéd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.