Egy tálban keverd össze a lisztet, élesztőt, cukrot és sót. Lassan adagold hozzá a langyos vizet, miközben kevered, amíg lágy, ragacsos tésztát kapsz.
Robotgéppel gyorsabban elérheted a sima, egynemű állagot. A tészta ne legyen túl sűrű!
Fedd le a tálat tiszta konyharuhával, és keleszd a tésztát meleg helyen legalább 1 órán keresztül, amíg duplájára nő.
Ha lassan kel, tedd meleg (de nem forró) sütőbe – max. 30°C-ra előmelegítve.
Közben készítsd el a vaníliás krémet: keverd csomómentesre a pudingport a cukorral és egy kevés tejjel. A maradék tejet melegítsd fel, add hozzá a keveréket, és főzd sűrűre.
Folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le – a krémet hűtsd ki teljesen, majd kanalazd fagyasztópapírra, és fagyaszd meg adagokban.
Hevítsd fel az olajat egy mély edényben. Nedves kézzel formázz gombócokat a tésztából úgy, hogy egy adag fagyasztott vaníliakrémet a közepébe zársz.
A kezedet olajozd vagy nedvesítsd be, így nem ragad rá a tészta és könnyebb formázni.
Süsd a gombócokat 3–4 percig, míg szép aranybarnák lesznek. Szedd ki papírtörlőre, majd porcukorral megszórva tálald melegen.
A forró olajban mindig kis adagokban süsd, hogy ne hűljön le túl gyorsan és a fánkok egyenletesen piruljanak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.