Loukoumades vaníliás krémmel, aranybarnára sütve, belül sárga pudinggal, porcukorral megszórva

Loukoumades vaníliás krémmel

A Loukoumades, avagy görög fánk, hagyományosan mézzel és dióval tálalt csemege, de ez a modern, vaníliás töltelékkel készült változat különösen népszerű a fiatalabb generáció körében. A könnyed, krémes vaníliás közép tökéletesen kiegészíti a ropogós külsőt. Technikai tipp: a töltelék fagyasztása azért kulcsfontosságú, hogy sütés közben ne szivárogjon ki – így biztosan meglepően puha, mégis krémesen telt belsőt kapunk. Mikor a forró olajban sülő fánk illata keveredik a vanília aromájával, máris ünnepi hangulatot varázsolunk. Ez a desszert tökéletes választás gyermekzsúrokra, ünnepi alkalmakra vagy egyszerűen egy különleges délutáni nassolásra is.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 45 perc
1360 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
7 g Szárított élesztő
250 ml Langyos víz
1 ek. Cukor
0.5 tk.
500 ml Napraforgóolaj (sütéshez)
40 g Vaníliás pudingpor
400 ml Tej
2 ek. Cukor (pudinghoz)
1 ek. Porcukor (tálaláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, élesztőt, cukrot és sót. Lassan adagold hozzá a langyos vizet, miközben kevered, amíg lágy, ragacsos tésztát kapsz.

    Robotgéppel gyorsabban elérheted a sima, egynemű állagot. A tészta ne legyen túl sűrű!

    2

    Fedd le a tálat tiszta konyharuhával, és keleszd a tésztát meleg helyen legalább 1 órán keresztül, amíg duplájára nő.

    Ha lassan kel, tedd meleg (de nem forró) sütőbe – max. 30°C-ra előmelegítve.

    3

    Közben készítsd el a vaníliás krémet: keverd csomómentesre a pudingport a cukorral és egy kevés tejjel. A maradék tejet melegítsd fel, add hozzá a keveréket, és főzd sűrűre.

    Folyamatosan kevergesd, hogy ne égjen le – a krémet hűtsd ki teljesen, majd kanalazd fagyasztópapírra, és fagyaszd meg adagokban.

    4

    Hevítsd fel az olajat egy mély edényben. Nedves kézzel formázz gombócokat a tésztából úgy, hogy egy adag fagyasztott vaníliakrémet a közepébe zársz.

    A kezedet olajozd vagy nedvesítsd be, így nem ragad rá a tészta és könnyebb formázni.

    5

    Süsd a gombócokat 3–4 percig, míg szép aranybarnák lesznek. Szedd ki papírtörlőre, majd porcukorral megszórva tálald melegen.

    A forró olajban mindig kis adagokban süsd, hogy ne hűljön le túl gyorsan és a fánkok egyenletesen piruljanak.