A lutefisket előző nap áztassuk vízben, hogy újra megpuhuljon, majd szűrjük le.
Ez a hal hagyományosan szárított, és a vízben való áztatás segít visszanyerni a megfelelő textúrát.
A vajat egy lábasban olvaszd fel, majd add hozzá a lisztet, és folyamatos keverés mellett készíts belőle világos rántást.
A rántást folyamatosan keverve készítsd, hogy elkerüld a csomósodást.
Öntsd hozzá a tejet, és jól keverd el, hogy sima szószt kapj.
Ha túl sűrű lenne, egy kevés vizet is hozzáadhatsz.
Adj hozzá mustárt, cukrot, sót és borsot, majd főzd alacsony lángon 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A mustár és a cukor egyedi ízt ad a mártásnak, ha többet szeretnél, ízlés szerint növeld a mennyiséget.
A lutefisket óvatosan főzd meg forró vízben 10-15 percig, majd szűrd le.
Ne főzd túl, mert a lutefisk könnyen széteshet, ha túl sokáig főzik.
Tálald a lutefisket a mustáros mártással, és friss kenyérrel vagy főtt burgonyával kísérheted.
A friss kenyér és főtt burgonya tökéletes kísérője ennek az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.