A lutefisket alaposan öblítsd le, majd egy tálban pihentesd hideg vízben 20-30 percig.
A lutefisket alaposan meg kell tisztítani, hogy a sótartalma csökkenjen és enyhébb ízű legyen.
A sárgarépát és a zellert hámozd meg, majd vágd fel kisebb darabokra. A hagymát is apróra vágd.
A zöldségeket egyenletes méretűre vágd, hogy egyformán süljenek meg.
Egy tepsit kenj ki olívaolajjal, és helyezd rá a zöldségeket. Locsold meg őket egy kis olívaolajjal, sózd és borsozd meg.
A zöldségeket keverd jól össze az olajjal, hogy minden darab jól átjárja az ízeket.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és süsd a zöldségeket 30-35 percig, amíg szépen megpuhulnak és enyhén karamellizálódnak.
Sütés közben néhány alkalommal keverd át a zöldségeket, hogy minden oldaluk egyenletesen süljön.
A lutefisket tedd egy másik sütőedénybe, locsold meg citromlével, és süsd a zöldségek mellé 15-20 percig, amíg átmelegedik és enyhén ropogós lesz.
A lutefisket nem szabad túl hosszú ideig sütni, hogy megőrizze puha állagát.
Tálalás előtt szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel.
A petrezselyem frissessége szép kontrasztot ad a sült halnak és zöldségekkel való tálalásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.