A füstölt húst vágd kisebb darabokra, hogy könnyebben beépíthesd a rizsbe.
A füstölt hús gazdag ízével igazi karaktert ad az ételnek, tehát próbálj jó minőségű füstölt húst választani.
A hagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd egy nagy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg őket.
Ne hagyd, hogy a hagyma túl barnuljon, mert akkor keserűvé válhat.
A paradicsomot vágd kockákra, és add hozzá a pirított hagymához, főzd össze 5-7 percig.
A paradicsom melegítése fokozza az édességét, így lágyítja az étel fűszeres ízét.
A zöld paprikát is aprítsd fel, és add hozzá a keverékhez. Fűszerezd a rizspiláf fűszerkeverékkel, köménnyel, sóval és borssal.
A kömény és a fűszerkeverék különleges, fűszeres alapot ad a rizsnek, de ügyelj rá, hogy ne használd túl sokat!
Add hozzá a füstölt húst és a basmati rizst, majd öntsd rá a vizet. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd alacsony lángon 15-20 percig.
A basmati rizs gyorsan elkészül, így figyelj, hogy ne főzd túl!
Amikor a rizs megpuhult, vegyél le a tűzről, és hagyd pihenni 5 percig.
A pihenés segít abban, hogy a rizs jobban átvegye az összes ízt, így ízletesebb lesz.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és egy kevés lime levével.
A friss koriander és lime igazán frissíti a gazdag, fűszeres ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.