Machboos füstölt hússal, gazdag fűszeres rizses étel, friss korianderrel és lime-mal díszítve

Machboos füstölt hússal

A Machboos egy tradicionális közel-keleti étel, amely gazdag fűszerekkel és hússal készült rizses étel. Az étel története a középkori perzsa konyhában gyökerezik, és manapság különösen a Közel-Keleten és az arab világban népszerű. A füstölt hús hozzáadása extra ízt ad a Machboosnak, és a gazdag fűszerek tökéletesen kiegészítik a rizs állagát és ízét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Füstölt hús
300 g Basmati rizs
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 db Zöld paprika
2 tk. Rizspiláf fűszerkeverék
1 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
600 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A füstölt húst vágd kisebb darabokra, hogy könnyebben beépíthesd a rizsbe.

    A füstölt hús gazdag ízével igazi karaktert ad az ételnek, tehát próbálj jó minőségű füstölt húst választani.

    2

    A hagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd egy nagy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg őket.

    Ne hagyd, hogy a hagyma túl barnuljon, mert akkor keserűvé válhat.

    3

    A paradicsomot vágd kockákra, és add hozzá a pirított hagymához, főzd össze 5-7 percig.

    A paradicsom melegítése fokozza az édességét, így lágyítja az étel fűszeres ízét.

    4

    A zöld paprikát is aprítsd fel, és add hozzá a keverékhez. Fűszerezd a rizspiláf fűszerkeverékkel, köménnyel, sóval és borssal.

    A kömény és a fűszerkeverék különleges, fűszeres alapot ad a rizsnek, de ügyelj rá, hogy ne használd túl sokat!

    5

    Add hozzá a füstölt húst és a basmati rizst, majd öntsd rá a vizet. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd alacsony lángon 15-20 percig.

    A basmati rizs gyorsan elkészül, így figyelj, hogy ne főzd túl!

    6

    Amikor a rizs megpuhult, vegyél le a tűzről, és hagyd pihenni 5 percig.

    A pihenés segít abban, hogy a rizs jobban átvegye az összes ízt, így ízletesebb lesz.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és egy kevés lime levével.

    A friss koriander és lime igazán frissíti a gazdag, fűszeres ízeket.