A fĂŒstölt hĂșst vĂĄgd kisebb darabokra, hogy könnyebben beĂ©pĂthesd a rizsbe.
A fĂŒstölt hĂșs gazdag ĂzĂ©vel igazi karaktert ad az Ă©telnek, tehĂĄt prĂłbĂĄlj jĂł minĆsĂ©gƱ fĂŒstölt hĂșst vĂĄlasztani.
A hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt aprĂtsd fel, majd egy nagy serpenyĆben olĂvaolajon pirĂtsd meg Ćket.
Ne hagyd, hogy a hagyma tĂșl barnuljon, mert akkor keserƱvĂ© vĂĄlhat.
A paradicsomot vĂĄgd kockĂĄkra, Ă©s add hozzĂĄ a pirĂtott hagymĂĄhoz, fĆzd össze 5-7 percig.
A paradicsom melegĂtĂ©se fokozza az Ă©dessĂ©gĂ©t, Ăgy lĂĄgyĂtja az Ă©tel fƱszeres ĂzĂ©t.
A zöld paprikĂĄt is aprĂtsd fel, Ă©s add hozzĂĄ a keverĂ©khez. FƱszerezd a rizspilĂĄf fƱszerkeverĂ©kkel, kömĂ©nnyel, sĂłval Ă©s borssal.
A kömĂ©ny Ă©s a fƱszerkeverĂ©k kĂŒlönleges, fƱszeres alapot ad a rizsnek, de ĂŒgyelj rĂĄ, hogy ne hasznĂĄld tĂșl sokat!
Add hozzĂĄ a fĂŒstölt hĂșst Ă©s a basmati rizst, majd öntsd rĂĄ a vizet. Forrald fel, majd csökkentsd a hĆt, Ă©s fĆzd alacsony lĂĄngon 15-20 percig.
A basmati rizs gyorsan elkĂ©szĂŒl, Ăgy figyelj, hogy ne fĆzd tĂșl!
Amikor a rizs megpuhult, vegyĂ©l le a tƱzrĆl, Ă©s hagyd pihenni 5 percig.
A pihenĂ©s segĂt abban, hogy a rizs jobban ĂĄtvegye az összes Ăzt, Ăgy Ăzletesebb lesz.
TĂĄlalĂĄs elĆtt szĂłrd meg friss korianderrel, Ă©s egy kevĂ©s lime levĂ©vel.
A friss koriander Ă©s lime igazĂĄn frissĂti a gazdag, fƱszeres Ăzeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.