Machboos fĂŒstölt hĂșssal, gazdag fƱszeres rizses Ă©tel, friss korianderrel Ă©s lime-mal dĂ­szĂ­tve

Machboos fĂŒstölt hĂșssal

A Machboos egy tradicionĂĄlis közel-keleti Ă©tel, amely gazdag fƱszerekkel Ă©s hĂșssal kĂ©szĂŒlt rizses Ă©tel. Az Ă©tel törtĂ©nete a közĂ©pkori perzsa konyhĂĄban gyökerezik, Ă©s manapsĂĄg kĂŒlönösen a Közel-Keleten Ă©s az arab vilĂĄgban nĂ©pszerƱ. A fĂŒstölt hĂșs hozzĂĄadĂĄsa extra Ă­zt ad a Machboosnak, Ă©s a gazdag fƱszerek tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­tik a rizs ĂĄllagĂĄt Ă©s Ă­zĂ©t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 400 g FĂŒstölt hĂșs
⭕ 300 g Basmati rizs
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 1 db Zöld paprika
⭕ 2 tk. RizspilĂĄf fƱszerkeverĂ©k
⭕ 1 tk. KömĂ©ny
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 600 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A fĂŒstölt hĂșst vĂĄgd kisebb darabokra, hogy könnyebben beĂ©pĂ­thesd a rizsbe.

    A fĂŒstölt hĂșs gazdag Ă­zĂ©vel igazi karaktert ad az Ă©telnek, tehĂĄt prĂłbĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ fĂŒstölt hĂșst vĂĄlasztani.

    2

    A hagymĂĄt Ă©s a fokhagymĂĄt aprĂ­tsd fel, majd egy nagy serpenyƑben olĂ­vaolajon pirĂ­tsd meg Ƒket.

    Ne hagyd, hogy a hagyma tĂșl barnuljon, mert akkor keserƱvĂ© vĂĄlhat.

    3

    A paradicsomot vĂĄgd kockĂĄkra, Ă©s add hozzĂĄ a pirĂ­tott hagymĂĄhoz, fƑzd össze 5-7 percig.

    A paradicsom melegítése fokozza az édességét, így lågyítja az étel fƱszeres ízét.

    4

    A zöld paprikåt is aprítsd fel, és add hozzå a keverékhez. FƱszerezd a rizspilåf fƱszerkeverékkel, köménnyel, sóval és borssal.

    A kömĂ©ny Ă©s a fƱszerkeverĂ©k kĂŒlönleges, fƱszeres alapot ad a rizsnek, de ĂŒgyelj rĂĄ, hogy ne hasznĂĄld tĂșl sokat!

    5

    Add hozzĂĄ a fĂŒstölt hĂșst Ă©s a basmati rizst, majd öntsd rĂĄ a vizet. Forrald fel, majd csökkentsd a hƑt, Ă©s fƑzd alacsony lĂĄngon 15-20 percig.

    A basmati rizs gyorsan elkĂ©szĂŒl, Ă­gy figyelj, hogy ne fƑzd tĂșl!

    6

    Amikor a rizs megpuhult, vegyĂ©l le a tƱzrƑl, Ă©s hagyd pihenni 5 percig.

    A pihenés segít abban, hogy a rizs jobban åtvegye az összes ízt, így ízletesebb lesz.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg friss korianderrel, Ă©s egy kevĂ©s lime levĂ©vel.

    A friss koriander és lime igazån frissíti a gazdag, fƱszeres ízeket.