Machboos fűszeres mártással, csirkecombok és rizs egy tálban, friss korianderrel tálalva

Machboos fűszeres mártással

A Machboos egy hagyományos közel-keleti étel, amely fűszeres húsokat, például csirkét, és gazdag rizst kombinál. Az étel eredetileg a Perzsa-öböl vidékén jelent meg, és a különféle változatok az egyes régiókban az alapanyagok és a fűszerek különbségeit tükrözik. A Machboos gazdag ízvilága és fűszeres aromái tökéletesen illenek a családi vacsorákhoz vagy ünnepi étkezésekhez. A fűszeres mártásban lévő csirke és a rizs gazdag, ízes textúrája egy igazi élvezet minden falatban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecomb
300 g Rizs
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 db Zöld chili paprika
2 ek. Kókuszolaj
1 tk. Római kömény
1 tk. Kurkuma
1 ág Cilantro (koriander)
2 ek. Limoncello
200 ml Fűszeres mártás alap

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat alaposan mosd meg, majd sózd és borsozd. A hagymát és fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel, a paradicsomot vágd kockákra, a chilit karikázd fel.

    A csirke bőrét is felhasználhatod a ropogósabb textúra érdekében, de ha szeretnéd, el is távolíthatod.

    2

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat, és pirítsd meg benne a hagymát, amíg üveges nem lesz. Ezután add hozzá a fokhagymát és a chilit, majd pirítsd tovább 1-2 percig.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert akkor keserű lesz az íze. Pirítsd csak aranybarnára.

    3

    Add hozzá a csirkecombokat, és pirítsd őket minden oldalról, amíg a hús barna nem lesz. Ezután add hozzá a kurkumát, római köményt, és keverd jól össze.

    A csirke gyorsan megpirul, de ügyelj arra, hogy ne égesd meg a fűszereket, mert azok hamar keserűvé válhatnak.

    4

    Öntsd hozzá a felkockázott paradicsomot és a fűszeres mártás alapot. Főzd lassú tűzön 15-20 percig, amíg a csirke megpuhul és az ízek összeérnek.

    Ha a szósz túl sűrűnek tűnik, egy kis vízzel hígíthatod, hogy a csirke jól átjárja a fűszereket.

    5

    A rizst öblítsd át hideg vízzel, majd főzd meg a szokásos módon. A főzéshez használhatsz egy kis sót és egy csipet római köményt, hogy az ízek harmonizáljanak a főétellel.

    A rizs párolása közben egy kis fahéjat és szegfűborsot is adhatsz hozzá, hogy fokozza a fűszeres ízeket.

    6

    Miután a csirke megpuhult, tálald a fűszeres mártásban gazdag csirkét a rizs mellett. Díszítsd friss korianderrel és egy kis limoncello-val.

    A koriander frissessége segít egyensúlyozni az étel gazdag ízvilágát, a limoncello pedig frissítő ízt ad a mártásnak.