Magyaros Gofri tálalva

Magyaros Gofri

A Magyaros Gofri egy különleges és ízletes sós változata a klasszikus gofrinak, amely a magyar konyha jellegzetes alapanyagaival – füstölt kolbásszal, sajttal és pirospaprikával – készül. Az inspiráció a hagyományos magyar reggelikből és a fűszeres, laktató ételekből származik. Képzeld el, ahogy a ropogós gofri belsejében az olvadt füstölt sajt és a kolbász zamatos íze tökéletes harmóniában találkozik! Tálald tejföllel és extra sajttal, és élvezd ezt a magyaros ízvilágú különleges finomságot reggelire vagy vacsorára.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
200 ml Tej
50 g Vaj
2 db Tojás
10 g Sütőpor
1 csipet
1 csipet Fekete bors
100 g Reszelt füstölt sajt
80 g Füstölt kolbász
10 g Erős Pista (csípős paprikakrém)
5 g Fokhagymapor
5 g Pirospaprika
50 g Tejföl
10 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a füstölt kolbászt kis kockákra, hogy minden falatban érezhető legyen az íze.

    Választhatsz csípős vagy enyhe kolbászt ízlés szerint. A kolbászt előre is felkockázhatod, és hűtőben tárolhatod.

    2

    Olvaszd meg a vajat alacsony hőfokon, majd hagyd hűlni néhány percig.

    A vajat mikróban is megolvaszthatod, de figyelj, hogy ne forrjon fel.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót, fekete borsot, fokhagymaport és pirospaprikát, hogy az alapanyagok egyenletesen eloszoljanak.

    A sütőport szitáld át a liszttel, hogy ne legyen csomós.

    4

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és az Erős Pistát. Keverd össze alaposan.

    Az Erős Pista mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ha nem szereted a csípőset, hagyd ki.

    5

    Öntsd a nedves keveréket a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, majd add hozzá az aprított kolbászt és a reszelt füstölt sajtot.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg a száraz hozzávalók el nem tűnnek. A túl sok keverés miatt a gofrik kemények lehetnek.

    6

    Melegítsd elő a gofrisütőt, majd enyhén kend meg vajjal vagy olívaolajjal, hogy a tészta ne ragadjon le.

    Ha van teflonos gofrisütőd, akkor sem árt kikenni egy kevés zsiradékkal.

    7

    Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd 3-5 percig, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    A sütési idő függ a gofrisütő típusától. Figyeld a gofrikat, és vedd ki őket, ha aranybarnák és ropogósak.

    8

    Ismételd meg a sütési folyamatot a maradék tésztával, és tartsd melegen a gofrikat tálalásig.

    A gofrikat sütőben is melegen tarthatod alacsony hőfokon.

    9

    Tálaláskor kínáld tejföllel, extra reszelt sajttal és egy kevés friss pirospaprikával megszórva.

    Kínálhatod mellé savanyú uborkát vagy csalamádét is.