Makki ki roti csípős szósszal, friss korianderrel tálalva

Makki ki roti csípős szósszal

A makki ki roti egy hagyományos indiai étel, amelyet kukoricalisztből készítenek. Ez a változat csípős szósszal gazdagítja az ételt, ami a roti finom, puha állagával tökéletesen harmonizál. A csípős paprika és a fűszeres szósz izgalmas ízt ad, míg a koriander frissessége emeli az étel ízét. A makki ki roti nemcsak egy gyors és finom étkezés, hanem egy igazi ínycsiklandó fogás, amely a meleg fűszerekkel egyedülálló élményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Makki atta (kukoricaliszt)
50 g Búzaliszt
1 tk.
150 ml Meleg víz
1 ek. Olaj
3 gerezd Fokhagyma
2 db Csípős paprika
2 db Paradicsom
1 tk. Curry por
1 tk. Koriander
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a kukoricalisztet és a búzalisztet egy nagy tálban. Add hozzá a sót, majd fokozatosan add hozzá a meleg vizet. Dagaszd simára és rugalmasra a tésztát.

    Ne legyen túl lágy a tészta, de ne is túl kemény. Ha túl száraz, adj hozzá még egy kis vizet.

    2

    A kész tésztát oszd kisebb darabokra, és formázz belőle kis golyókat. Minden golyót nyújts ki egyenletesen, hogy vékony roti formát kapj.

    A nyújtáshoz használj egy kis kukoricalisztet, hogy ne ragadjon hozzá a felülethez.

    3

    Melegíts egy serpenyőt, és tedd bele a roti lapokat. Süsd mindkét oldalukat aranybarnára.

    A roti akkor lesz kész, ha apró hólyagok képződnek a felületén, és a tészta szépen megpirul.

    4

    A csípős szósz elkészítéséhez vágd fel a fokhagymát, csípős paprikát, és paradicsomot. Egy serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg a fokhagymát és a csípős paprikát, majd add hozzá a paradicsomot.

    A csípős paprika mennyiségét tetszés szerint állíthatod, ha nem szereted túl csípősre, akkor csökkentsd a mennyiségét.

    5

    Adj hozzá curry port, koriandert, sót és borsot. Párold 5-7 percig, amíg az ízek összeérnek és a szósz besűrűsödik.

    Ha túl sűrű lenne a szósz, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben keverhető legyen.

    6

    Tálald a frissen sült makki ki rotit a csípős szósszal. A szósz tetejére akár friss koriandert is szórhatsz.

    A koriander frissessége kiemeli a szósz ízét és még ínycsiklandóbbá teszi a fogást.