Makki ki roti joghurttal, indiai étel, aranybarna roti tálalva joghurttal

Makki ki roti joghurttal

A Makki ki Roti egy klasszikus indiai étel, amelyet különösen a hűvös hónapokban fogyasztanak. Az étel alapja a kukoricaliszt, amely a hagyományos indiai konyhában széles körben használt alapanyag. A roti egy egyszerű és tápláló étel, amelyet friss joghurttal tálalnak, hogy kiegyensúlyozza a tészta ízét. Az étel egy igazi comfort food, amelyet gyakran reggelire fogyasztanak az indiai családok. A joghurt krémessége és frissessége tökéletesen illik a roti ropogós textúrájához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Makki atta (kukoricaliszt)
50 g Búzaliszt
1 tk.
3 ek. Joghurt
100 ml Víz
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A makki atta-t, búzalisztet és sót egy tálban jól keverd össze.

    A búzaliszt segít abban, hogy a roti könnyebben kezelhető és nem reped szét sütés közben.

    2

    Add hozzá a joghurtot, és kezd el összegyúrni a tésztát. Fokozatosan adj hozzá vizet, amíg a tészta formálható nem lesz.

    A joghurt selymesebb textúrát ad a tésztának, és segít, hogy a roti puhább legyen.

    3

    Gyúrd simára a tésztát, és hagyd pihenni 10-15 percig, hogy a liszt pihenjen és jobban összesimuljon.

    A pihentetés után könnyebb lesz a tésztát kinyújtani.

    4

    A tésztát oszd 4-5 egyenlő golyóra, majd nyújtsd ki mindegyiket egyenletes kör formájúra, kb. 1-2 mm vastagságúra.

    A nyújtás során ügyelj arra, hogy ne használj túl sok lisztet, hogy a roti ne legyen száraz.

    5

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd a kinyújtott tésztát mindkét oldalán 1-2 percig, amíg aranybarna lesz.

    A tészta akkor kész, ha az oldalán kis buborékok jelennek meg, és a roti szépen megpirul.

    6

    Tálald a roti-t melegen, joghurttal és friss zöldfűszerekkel.

    A joghurt frissességet és krémességet ad, így érdemes minden falathoz hozzáadni.