A makki atta-t, búzalisztet és sót egy tálban jól keverd össze.
A búzaliszt segít abban, hogy a roti könnyebben kezelhető és nem reped szét sütés közben.
Add hozzá a joghurtot, és kezd el összegyúrni a tésztát. Fokozatosan adj hozzá vizet, amíg a tészta formálható nem lesz.
A joghurt selymesebb textúrát ad a tésztának, és segít, hogy a roti puhább legyen.
Gyúrd simára a tésztát, és hagyd pihenni 10-15 percig, hogy a liszt pihenjen és jobban összesimuljon.
A pihentetés után könnyebb lesz a tésztát kinyújtani.
A tésztát oszd 4-5 egyenlő golyóra, majd nyújtsd ki mindegyiket egyenletes kör formájúra, kb. 1-2 mm vastagságúra.
A nyújtás során ügyelj arra, hogy ne használj túl sok lisztet, hogy a roti ne legyen száraz.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd a kinyújtott tésztát mindkét oldalán 1-2 percig, amíg aranybarna lesz.
A tészta akkor kész, ha az oldalán kis buborékok jelennek meg, és a roti szépen megpirul.
Tálald a roti-t melegen, joghurttal és friss zöldfűszerekkel.
A joghurt frissességet és krémességet ad, így érdemes minden falathoz hozzáadni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.