Malai Kofta tálalva gazdag fűszeres szószban, friss korianderrel díszítve

Malai Kofta curry

A Malai Kofta egy tradicionális indiai étel, amely gazdag, krémes szószban sült fűszeres húsgolyókból áll. A kofták puhasága és a szósz krémessége tökéletes egyensúlyt alkot, miközben a fűszerek gazdag ízvilágot biztosítanak. Az étel különösen népszerű a téli hónapokban, és gyakran tálalják rizzsel vagy naan kenyérrel. A Malai Kofta a különleges indiai fűszerek és tejtermékek használatával a legfinomabb élményt nyújtja.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Paneer
2 db Burgonya
100 ml Tejszín
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 ek. Ginger-garlic paste (gyömbér-fokhagyma paszta)
1 ek. Cilantro (koriander) levelek
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk. Kömény
1 tk.
2 db Zöld chili
2 ek. Olaj
2 ek. Joghurt
2 db Paradicsom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, majd főzd meg, amíg teljesen megpuhul. Miután kész, törd össze és tedd félre.

    A burgonyát jól pürésítsd, hogy ne legyenek benne nagyobb darabok, így a kofta sima és puha lesz.

    2

    A paneert kockázd fel, és pürésítsd egy villával vagy turmixgépben, hogy könnyen formázható legyen.

    A paneernek simának kell lennie, hogy jól formázható legyen a kofta.

    3

    A burgonyát és paneert keverd össze, majd add hozzá a fűszerpaprikát, köményt, a gyömbér-fokhagyma pasztát, zöld chilit és sót. Ezt követően formázz kis golyókat a keverékből.

    Ha túl lágy a massza, egy kevés zsemlemorzsát adhatunk hozzá, hogy könnyebben formálható legyen.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és süsd a koftákat aranybarnára minden oldalról, 5-7 percig.

    A koftákat ne zsúfold túl a serpenyőbe, különben nem sülnek egyenletesen.

    5

    Egy másik serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd, amíg üvegesek nem lesznek.

    A hagymát ne hagyd megégni, mert keserűvé válik.

    6

    Add hozzá a felaprított paradicsomot, és főzd 5-7 percig, amíg a paradicsom teljesen megpuhul és szósz keletkezik.

    Ha szükséges, egy kevés vizet adhatsz hozzá, hogy a szósz ne legyen túl sűrű.

    7

    Miután a paradicsom megfőtt, add hozzá a joghurtot és a tejszínt, és keverd jól össze. Ízesítsd sóval és egy kevés fűszerpaprikával.

    A joghurt és tejszín gazdagítja az étel ízét, és selymes, krémes állagot ad.

    8

    Add hozzá a kész koftákat a szószhoz, és főzd őket a szószban 10-15 percig, hogy átjárja őket a fűszeres íz.

    A koftáknak lassan kell főniük a szószban, hogy megőrizzék puhaságukat.

    9

    Tálald friss korianderlevelekkel díszítve, és fogyaszd rizzsel vagy naan kenyérrel.

    A friss koriander frissességet ad, ami jól kiegészíti a fűszeres ételt.