A burgonyát hámozd meg, majd főzd meg, amíg teljesen megpuhul. Miután kész, törd össze és tedd félre.
A burgonyát jól pürésítsd, hogy ne legyenek benne nagyobb darabok, így a kofta sima és puha lesz.
A paneert kockázd fel, és pürésítsd egy villával vagy turmixgépben, hogy könnyen formázható legyen.
A paneernek simának kell lennie, hogy jól formázható legyen a kofta.
A burgonyát és paneert keverd össze, majd add hozzá a fűszerpaprikát, köményt, a gyömbér-fokhagyma pasztát, zöld chilit és sót. Ezt követően formázz kis golyókat a keverékből.
Ha túl lágy a massza, egy kevés zsemlemorzsát adhatunk hozzá, hogy könnyebben formálható legyen.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és süsd a koftákat aranybarnára minden oldalról, 5-7 percig.
A koftákat ne zsúfold túl a serpenyőbe, különben nem sülnek egyenletesen.
Egy másik serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd, amíg üvegesek nem lesznek.
A hagymát ne hagyd megégni, mert keserűvé válik.
Add hozzá a felaprított paradicsomot, és főzd 5-7 percig, amíg a paradicsom teljesen megpuhul és szósz keletkezik.
Ha szükséges, egy kevés vizet adhatsz hozzá, hogy a szósz ne legyen túl sűrű.
Miután a paradicsom megfőtt, add hozzá a joghurtot és a tejszínt, és keverd jól össze. Ízesítsd sóval és egy kevés fűszerpaprikával.
A joghurt és tejszín gazdagítja az étel ízét, és selymes, krémes állagot ad.
Add hozzá a kész koftákat a szószhoz, és főzd őket a szószban 10-15 percig, hogy átjárja őket a fűszeres íz.
A koftáknak lassan kell főniük a szószban, hogy megőrizzék puhaságukat.
Tálald friss korianderlevelekkel díszítve, és fogyaszd rizzsel vagy naan kenyérrel.
A friss koriander frissességet ad, ami jól kiegészíti a fűszeres ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.