A krumplit főzzük meg, majd hámozzuk meg, és villával törjük össze. A paneert vágjuk kis kockákra, és törjük össze a kezünkkel.
A krumpli legyen teljesen puhára főzve, hogy könnyen pürésíthető legyen. A paneer frissen is használható, de ha nincs paneer, használhatsz más túrót is.
A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát és a gyömbért reszeljük le. Az összes fűszert (kömény, koriander, kurkuma, paprika) készítsük elő.
A friss gyömbér és fokhagyma használata nagyon fontos, mert intenzívebb ízt adnak az ételnek.
A hagymát és fokhagymát egy serpenyőben, közepes lángon, olívaolajban pirítsuk üvegesre.
Ne pirítsuk túl a hagymát, mert könnyen keserűvé válhat. A cél, hogy üveges legyen, ne barnuljon meg túlzottan.
Adjuk hozzá a reszelt gyömbért, és pirítsuk még egy percig. Ezután adjuk hozzá a pürésített krumplit, paneert, és alaposan keverjük össze.
A paneer és a krumpli összekeverése után érdemes az egészet egy kicsit pihentetni, hogy jól összeálljon.
Formázzunk kis golyókat a keverékből, és helyezzük egy tányérra.
A golyókat ügyeljünk arra, hogy ne legyenek túl nagyok, mert könnyen széteshetnek. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis lisztet, hogy jobban összetartsanak.
Egy serpenyőben melegítsünk fel olívaolajat, majd süssük ki a koftákat, amíg aranybarna színűek lesznek.
A koftákat ne tegyük túl sűrűn a serpenyőbe, hogy mindegyik oldalán egyenletesen piruljanak.
A szószhoz egy másik serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és adjuk hozzá a tej, tejszín és a fűszereket. Keverjük jól össze, és főzzük 5-10 percig, míg a szósz sűrűsödik.
A szószt ne hagyjuk túl forrni, hogy a tejszín ne váljon túl sűrűvé vagy darabossá.
A kész koftákat öntsük le a szószal, és szórjuk meg friss korianderlevelekkel.
A friss koriander nemcsak ízesíti az ételt, hanem szép díszítést is ad neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.