Malai Kofta curry gazdag, krémes szószban tálalva, friss korianderrel díszítve.

Malai Kofta curry recept

A Malai Kofta curry egy klasszikus indiai étel, amely gazdag és fűszeres ízvilágával vált híressé. Eredetileg a brit gyarmatosítók által hozott fűszereken alapul, de az indiai konyhában azóta rengeteg változata készült. A tejszínes szószban úszó, ínycsiklandó paneer és krumpli golyók tökéletes kombinációt alkotnak, miközben a fűszerek gazdag, mély ízt adnak az ételnek. A friss koriander díszítés pedig kiemeli a fogás szépségét és ízét. Ez a fogás tökéletes választás egy ünnepi étkezéshez vagy családi vacsorához.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 1 óra
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Krumpli
200 g Paneer (indiai túró)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
100 ml Tejszín
150 ml Tej
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander
1 tk. Kurkuma
2 ek. Paprika
1 tk.
1 cs. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit főzzük meg, majd hámozzuk meg, és villával törjük össze. A paneert vágjuk kis kockákra, és törjük össze a kezünkkel.

    A krumpli legyen teljesen puhára főzve, hogy könnyen pürésíthető legyen. A paneer frissen is használható, de ha nincs paneer, használhatsz más túrót is.

    2

    A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát és a gyömbért reszeljük le. Az összes fűszert (kömény, koriander, kurkuma, paprika) készítsük elő.

    A friss gyömbér és fokhagyma használata nagyon fontos, mert intenzívebb ízt adnak az ételnek.

    3

    A hagymát és fokhagymát egy serpenyőben, közepes lángon, olívaolajban pirítsuk üvegesre.

    Ne pirítsuk túl a hagymát, mert könnyen keserűvé válhat. A cél, hogy üveges legyen, ne barnuljon meg túlzottan.

    4

    Adjuk hozzá a reszelt gyömbért, és pirítsuk még egy percig. Ezután adjuk hozzá a pürésített krumplit, paneert, és alaposan keverjük össze.

    A paneer és a krumpli összekeverése után érdemes az egészet egy kicsit pihentetni, hogy jól összeálljon.

    5

    Formázzunk kis golyókat a keverékből, és helyezzük egy tányérra.

    A golyókat ügyeljünk arra, hogy ne legyenek túl nagyok, mert könnyen széteshetnek. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis lisztet, hogy jobban összetartsanak.

    6

    Egy serpenyőben melegítsünk fel olívaolajat, majd süssük ki a koftákat, amíg aranybarna színűek lesznek.

    A koftákat ne tegyük túl sűrűn a serpenyőbe, hogy mindegyik oldalán egyenletesen piruljanak.

    7

    A szószhoz egy másik serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és adjuk hozzá a tej, tejszín és a fűszereket. Keverjük jól össze, és főzzük 5-10 percig, míg a szósz sűrűsödik.

    A szószt ne hagyjuk túl forrni, hogy a tejszín ne váljon túl sűrűvé vagy darabossá.

    8

    A kész koftákat öntsük le a szószal, és szórjuk meg friss korianderlevelekkel.

    A friss koriander nemcsak ízesíti az ételt, hanem szép díszítést is ad neki.