Mandi marhával, fűszeres marhahús jázmin rizzsel tálalva

Mandi marhával

A Mandi egy hagyományos étel a Közel-Keletről, különösen népszerű a közel-keleti országokban, mint például Jordánia és Szíria. Az étel gazdag ízvilága a fűszerekkel és a lassú főzéssel készül, hogy a hús teljesen megpuhuljon. A mandi elkészítése során a hús szaftos, ízes alapot ad a rizshez, így egy igazi ínycsiklandó étkezést alkot. Az étel története mélyen gyökerezik a hagyományos közel-keleti konyhában, és mindig egy remek választás az ünnepi alkalmakra is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 1 óra 15 perc
Teljes 1 óra 30 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
300 g Jázmin rizs
600 ml Víz
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 rúd Fahéj
2 db Szegfűszeg
1 tk. Kurkumapor
1 tk.
2 ek. Friss koriander
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb kockákra. A hagymát és fokhagymát aprítsd fel. A rizst alaposan öblítsd le, hogy a felesleges kemikáliák eltávolodjanak.

    A marhahúst érdemes olyan darabokra vágni, amelyek gyorsan puhulnak a főzés során.

    2

    Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üvegesednek.

    A fokhagyma és hagyma pirítása segít kihozni az alap ízeket, ezért figyelj, hogy ne égjenek meg!

    3

    Add hozzá a marhahúst, és pirítsd meg minden oldalát, amíg szép barna színt nem kap. Ekkor adj hozzá köményt, fahéjat, szegfűszeget és kurkumát.

    A fűszerek intenzív illatot adnak, ne félj kísérletezni a mennyiségekkel, hogy a kívánt ízt elérd.

    4

    Öntsd hozzá a vizet, sózd meg, majd fedd le és főzd alacsony lángon körülbelül 1 órán keresztül, amíg a hús teljesen megpuhul.

    Ha szükséges, időnként pótold a vizet, hogy a hús ne égjen le.

    5

    Amíg a hús fő, főzd meg a rizst a csomagolás utasításai szerint, majd tálald a rizst a marhahús mellé.

    A rizst ne főzd túl, mert akkor nem lesz olyan laza és illatos.

    6

    Tálald a kész Mandi marhával a friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége és íze igazán kiemeli a gazdag ízvilágot, így mindenképp adj hozzá a tálaláshoz.