A főtt burgonyát hámozd meg, törd össze, majd tedd félre, hogy kihűljön.
A burgonyát langyosan törd össze, így könnyebben össze fog keveredni a hússal.
A vöröshagymát és fokhagymát aprítsd fel, majd egy serpenyőben olívaolajban pirítsd üvegesre.
A pirított hagyma édes ízt ad a húshoz, ami kiemeli annak ízét.
A darálthúst tedd egy tálba, és keverd hozzá a pirított hagymát, fokhagymát, a főtt burgonyát, valamint sót és borsot.
A burgonya krémes állagot ad a húsnak, és segít formázni a korokkét.
A masszához add hozzá a darált mandulát, majd alaposan keverd össze.
A mandula egy különleges ropogós textúrát ad, miközben gazdag ízt biztosít az ételnek.
Formálj a masszából kis golyókat vagy korokkékat, majd a tojásokat verd fel egy tálban.
A formázásnál ügyelj arra, hogy minden golyó egyenletes legyen, hogy a sütés során egyformán átsüljön.
A korokkékat először a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában forgasd meg.
A zsemlemorzsa és a tojás segít a korokke kívül ropogós, belül pedig puha maradjon.
A forró olajban süsd ki a korokkékat aranybarnára és ropogósra.
A korokke kívül ropogós lesz, miközben a belseje még puha és ínycsiklandó marad.
Tálald a mandulás korokkét melegen, friss salátával vagy körettel.
A saláta frissessége tökéletesen kiegyensúlyozza a fűszeres, ropogós korokkét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.