Mandulás korokke, tálalva

Mandulás korokke

A mandulás korokke egy finom, ropogós étel, amelyet gyakran készítenek panírozott húsgolyóként, fűszerekkel és különleges ízekkel. A mandula hozzáadásával a korokke egyedi textúrát és gazdag ízt kap. Az étel tökéletes választás egy gyors, de finom vacsorához, és jól illik friss salátával vagy körettel. A korokke egy klasszikus étel, amely az egyszerű hozzávalók ellenére is nagy ízélményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Darálthús (sertés vagy marha)
2 db Főtt burgonya
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
50 g Mandula (darált)
2 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
1 csipet
0.5 tk. Bors
3 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A főtt burgonyát hámozd meg, törd össze, majd tedd félre, hogy kihűljön.

    A burgonyát langyosan törd össze, így könnyebben össze fog keveredni a hússal.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát aprítsd fel, majd egy serpenyőben olívaolajban pirítsd üvegesre.

    A pirított hagyma édes ízt ad a húshoz, ami kiemeli annak ízét.

    3

    A darálthúst tedd egy tálba, és keverd hozzá a pirított hagymát, fokhagymát, a főtt burgonyát, valamint sót és borsot.

    A burgonya krémes állagot ad a húsnak, és segít formázni a korokkét.

    4

    A masszához add hozzá a darált mandulát, majd alaposan keverd össze.

    A mandula egy különleges ropogós textúrát ad, miközben gazdag ízt biztosít az ételnek.

    5

    Formálj a masszából kis golyókat vagy korokkékat, majd a tojásokat verd fel egy tálban.

    A formázásnál ügyelj arra, hogy minden golyó egyenletes legyen, hogy a sütés során egyformán átsüljön.

    6

    A korokkékat először a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában forgasd meg.

    A zsemlemorzsa és a tojás segít a korokke kívül ropogós, belül pedig puha maradjon.

    7

    A forró olajban süsd ki a korokkékat aranybarnára és ropogósra.

    A korokke kívül ropogós lesz, miközben a belseje még puha és ínycsiklandó marad.

    8

    Tálald a mandulás korokkét melegen, friss salátával vagy körettel.

    A saláta frissessége tökéletesen kiegyensúlyozza a fűszeres, ropogós korokkét.