Manti fokhagymás joghurttal tálalva, friss korianderrel

Manti fokhagymás joghurttal

A Manti egy hagyományos török étel, amelyet kicsi, töltött tészta csomagokból készítenek. A hagyományos változatok húsos töltelékkel készülnek, majd joghurttal tálalják. Az étel különleges, mert az ízek gazdag kombinációja, a fűszeres hús és a sima joghurt harmonikus egyensúlyban van. A manti elkészítése némi időt igényel, de az eredmény egy ínycsiklandó étel, amely mindenki kedvence lesz. A joghurtos manti a török konyha egyik legismertebb és legkedveltebb ételének számít.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Lisztes tészta (mantihoz)
400 g Darálthús (marha vagy bárány)
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
10 g Petrezselyem
1 tk. Fűszerpaprika
1 tk.
0.5 tk. Bors
200 ml Joghurt
2 gerezd Friss fokhagyma (joghurtba)
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet tedd egy nagy tálba, és egy csipet sót adva gyúrd össze vízzel. A tésztát pihentesd 20-30 percig, hogy könnyebben nyújthasd.

    A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, hogy könnyen formázható legyen.

    2

    A darált húst egy serpenyőben pirítsd meg. Add hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát, fűszerpaprikát, sót és borsot. Keverd jól össze, és főzd 5-10 percig.

    A hús keverése során ügyelj arra, hogy egyenletesen megpiruljon, így ízletesebb lesz.

    3

    A petrezselymet finomra vágd, és add hozzá a húsos keverékhez. Alaposan keverd össze, majd tedd félre hűlni.

    A friss petrezselyem ad egy szép színt és ízt a tölteléknek.

    4

    A tésztát nyújtsd ki vékonyra, majd vágj belőle kis négyzeteket. A közepükre helyezd a húsos tölteléket, majd formázz belőlük kis kis csomagokat, ügyelve arra, hogy jól záródjanak.

    Ha nehézséget okoz a tészta formázása, használj egy kis lisztet, hogy ne ragadjon.

    5

    Egy nagy fazékban forralj vizet, és sózd meg. A manti csomagokat főzd 8-10 percig, amíg feljönnek a víz tetejére.

    A manti akkor kész, amikor szépen feljönnek a víz tetejére. Ne főzd túl, hogy a tészta ne legyen túl puha.

    6

    Közben készítsd el a fokhagymás joghurtot: a joghurtot keverd össze a zúzott fokhagymával, és sózd meg ízlés szerint.

    A joghurt ne legyen túl híg, hogy jól le tudja fedni a mantit.

    7

    Tálald a kész manti csomagokat egy tálra, locsold meg a fokhagymás joghurttal, és tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége segít kiemelni a fokhagymás joghurt ízét, és színt ad az ételnek.