Manti fokhagymĂĄs joghurttal tĂĄlalva, friss korianderrel

Manti fokhagymĂĄs joghurttal

A Manti egy hagyomĂĄnyos török Ă©tel, amelyet kicsi, töltött tĂ©szta csomagokbĂłl kĂ©szĂ­tenek. A hagyomĂĄnyos vĂĄltozatok hĂșsos töltelĂ©kkel kĂ©szĂŒlnek, majd joghurttal tĂĄlaljĂĄk. Az Ă©tel kĂŒlönleges, mert az Ă­zek gazdag kombinĂĄciĂłja, a fƱszeres hĂșs Ă©s a sima joghurt harmonikus egyensĂșlyban van. A manti elkĂ©szĂ­tĂ©se nĂ©mi idƑt igĂ©nyel, de az eredmĂ©ny egy Ă­nycsiklandĂł Ă©tel, amely mindenki kedvence lesz. A joghurtos manti a török konyha egyik legismertebb Ă©s legkedveltebb Ă©telĂ©nek szĂĄmĂ­t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g Lisztes tĂ©szta (mantihoz)
⭕ 400 g DarĂĄlthĂșs (marha vagy bĂĄrĂĄny)
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 10 g Petrezselyem
⭕ 1 tk. FƱszerpaprika
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 200 ml Joghurt
⭕ 2 gerezd Friss fokhagyma (joghurtba)
⭕ 2 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet tedd egy nagy tĂĄlba, Ă©s egy csipet sĂłt adva gyĂșrd össze vĂ­zzel. A tĂ©sztĂĄt pihentesd 20-30 percig, hogy könnyebben nyĂșjthasd.

    A tĂ©sztĂĄt ne nyĂșjtsd tĂșl vĂ©konyra, hogy könnyen formĂĄzhatĂł legyen.

    2

    A darĂĄlt hĂșst egy serpenyƑben pirĂ­tsd meg. Add hozzĂĄ a felaprĂ­tott hagymĂĄt, fokhagymĂĄt, fƱszerpaprikĂĄt, sĂłt Ă©s borsot. Keverd jĂłl össze, Ă©s fƑzd 5-10 percig.

    A hĂșs keverĂ©se sorĂĄn ĂŒgyelj arra, hogy egyenletesen megpiruljon, Ă­gy Ă­zletesebb lesz.

    3

    A petrezselymet finomra vĂĄgd, Ă©s add hozzĂĄ a hĂșsos keverĂ©khez. Alaposan keverd össze, majd tedd fĂ©lre hƱlni.

    A friss petrezselyem ad egy szép színt és ízt a tölteléknek.

    4

    A tĂ©sztĂĄt nyĂșjtsd ki vĂ©konyra, majd vĂĄgj belƑle kis nĂ©gyzeteket. A közepĂŒkre helyezd a hĂșsos töltelĂ©ket, majd formĂĄzz belƑlĂŒk kis kis csomagokat, ĂŒgyelve arra, hogy jĂłl zĂĄrĂłdjanak.

    Ha nehézséget okoz a tészta formåzåsa, hasznålj egy kis lisztet, hogy ne ragadjon.

    5

    Egy nagy fazĂ©kban forralj vizet, Ă©s sĂłzd meg. A manti csomagokat fƑzd 8-10 percig, amĂ­g feljönnek a vĂ­z tetejĂ©re.

    A manti akkor kĂ©sz, amikor szĂ©pen feljönnek a vĂ­z tetejĂ©re. Ne fƑzd tĂșl, hogy a tĂ©szta ne legyen tĂșl puha.

    6

    Közben kĂ©szĂ­tsd el a fokhagymĂĄs joghurtot: a joghurtot keverd össze a zĂșzott fokhagymĂĄval, Ă©s sĂłzd meg Ă­zlĂ©s szerint.

    A joghurt ne legyen tĂșl hĂ­g, hogy jĂłl le tudja fedni a mantit.

    7

    Tålald a kész manti csomagokat egy tålra, locsold meg a fokhagymås joghurttal, és tålald friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége segít kiemelni a fokhagymås joghurt ízét, és színt ad az ételnek.