Maqluba karfiollal, gazdag rizses étel csirkével, karfiollal és friss korianderrel

Maqluba karfiollal

A Maqluba egy híres közel-keleti étel, amely gazdag fűszerekkel készül, és hagyományosan különböző húsokkal és zöldségekkel főzik. Az étel népszerűvé vált az arab világban és azon túl is, mivel könnyen elkészíthető és rendkívül ízletes. A rizs és a csirke kombinációja a karfiollal egyedülálló ízharmóniát teremt, miközben a fűszerek, mint a kurkuma, fahéj és kömény egy különleges mélységet adnak az ételnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke (darabokra vágva)
1 db Karfiol
300 g Rizs
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Kömény
1 tk. Fahéj
1 tk. Kurkuma
1 tk.
1 csipet Bors
1 csokor Friss koriander
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirke darabokat pirítsd meg egy serpenyőben, amíg szépen meg nem barnulnak.

    A csirkét ne süsd túl, mert az befolyásolhatja az étel szaftosságát.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd apróra, majd egy nagyobb edényben az olívaolajon pirítsd meg őket, amíg üvegesek lesznek.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserű ízt adhat.

    3

    Add hozzá a karfiolt a hagymához, és pirítsd egy kicsit, hogy a karfiol megpuhuljon.

    A karfiolt apróbb rózsákra vágd, hogy gyorsabban megpuhuljon.

    4

    Fűszerezd köménnyel, fahéjjal, kurkumával, sóval és borssal, majd öntsd hozzá a rizst.

    A rizst keverd át alaposan, hogy minden szem egyenletesen felvegye a fűszereket.

    5

    Önts hozzá annyi vizet, hogy ellepje az összes hozzávalót, és főzd közepes lángon 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul és az összes íz összeér.

    Ha szükséges, pótold a vizet közben, hogy a rizs ne ragadjon le.

    6

    Tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége kiemeli az étel ízét és színt ad neki.