Marha Bulgogi tálalva, marhahússal és lime-mal

Marha Bulgogi

A bulgogi gyökerei a koreai konyhába nyúlnak vissza, ahol a marhahús különféle pácokkal való marinálásának hagyománya van. A marha bulgogi a koreai ételek egyik legismertebb és legkedveltebb fogása. A marhahús gazdag ízét a szójaszósz és fokhagyma teszi még különlegesebbé, miközben a lime frissítő íze minden falatot felüdít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
4 ek. Szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
2 ek. Barna cukor
2 ek. Szezámmagolaj
0.5 tk. Bors
1 szál Póréhagyma
1 db Lime
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vékony csíkokra szeleteld fel. Egy nagy tálban keverd össze a szójaszószt, fokhagymát, gyömbért, barna cukrot, szezámmagolajat, borsot és a lime levét.

    Ha a hús túl vastag, könnyebben szeletelheted, ha egy kicsit megfagyasztod.

    2

    Tedd bele a marhahúst a marinádba, és hagyd pihenni legalább 30 percig, hogy az ízek jól átjárják a húst.

    Minél tovább hagyod marinálódni, annál ízesebb lesz a hús.

    3

    A póréhagymát apróra vágd fel. A lime levét facsard ki, és tartsd félre.

    A friss póréhagyma és lime adja meg a bulgogi friss ízét.

    4

    Egy serpenyőben öntsd fel az olívaolajat, majd hevítsd fel. Tedd bele a marhahúst, és pirítsd meg, amíg szépen karamellizálódik és ropogósra sül.

    Ne tedd túl zsúfoltra a serpenyőt, hogy egyenletesen sülhessen a hús.

    5

    Miután a hús megsült, tálald a bulgogit lime levével és friss póréhagymával. Ha szeretnéd, szezámmaggal is megszórhatod.

    A szezámmag ad egy finom ropogósságot, amitől a bulgogi még ínycsiklandóbbá válik.