Marha Bulgogi tĂĄlalva, marhahĂșssal Ă©s lime-mal

Marha Bulgogi

A bulgogi gyökerei a koreai konyhĂĄba nyĂșlnak vissza, ahol a marhahĂșs kĂŒlönfĂ©le pĂĄcokkal valĂł marinĂĄlĂĄsĂĄnak hagyomĂĄnya van. A marha bulgogi a koreai Ă©telek egyik legismertebb Ă©s legkedveltebb fogĂĄsa. A marhahĂșs gazdag Ă­zĂ©t a szĂłjaszĂłsz Ă©s fokhagyma teszi mĂ©g kĂŒlönlegesebbĂ©, miközben a lime frissĂ­tƑ Ă­ze minden falatot felĂŒdĂ­t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g MarhahĂșs
⭕ 4 ek. Szójaszósz
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 cm GyömbĂ©r
⭕ 2 ek. Barna cukor
⭕ 2 ek. Szezámmagolaj
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 1 szĂĄl PĂłrĂ©hagyma
⭕ 1 db Lime
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 1 ek. Szezámmag

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst vĂ©kony csĂ­kokra szeleteld fel. Egy nagy tĂĄlban keverd össze a szĂłjaszĂłszt, fokhagymĂĄt, gyömbĂ©rt, barna cukrot, szezĂĄmmagolajat, borsot Ă©s a lime levĂ©t.

    Ha a hĂșs tĂșl vastag, könnyebben szeletelheted, ha egy kicsit megfagyasztod.

    2

    Tedd bele a marhahĂșst a marinĂĄdba, Ă©s hagyd pihenni legalĂĄbb 30 percig, hogy az Ă­zek jĂłl ĂĄtjĂĄrjĂĄk a hĂșst.

    MinĂ©l tovĂĄbb hagyod marinĂĄlĂłdni, annĂĄl Ă­zesebb lesz a hĂșs.

    3

    A póréhagymåt apróra vågd fel. A lime levét facsard ki, és tartsd félre.

    A friss póréhagyma és lime adja meg a bulgogi friss ízét.

    4

    Egy serpenyƑben öntsd fel az olĂ­vaolajat, majd hevĂ­tsd fel. Tedd bele a marhahĂșst, Ă©s pirĂ­tsd meg, amĂ­g szĂ©pen karamellizĂĄlĂłdik Ă©s ropogĂłsra sĂŒl.

    Ne tedd tĂșl zsĂșfoltra a serpenyƑt, hogy egyenletesen sĂŒlhessen a hĂșs.

    5

    MiutĂĄn a hĂșs megsĂŒlt, tĂĄlald a bulgogit lime levĂ©vel Ă©s friss pĂłrĂ©hagymĂĄval. Ha szeretnĂ©d, szezĂĄmmaggal is megszĂłrhatod.

    A szezĂĄmmag ad egy finom ropogĂłssĂĄgot, amitƑl a bulgogi mĂ©g Ă­nycsiklandĂłbbĂĄ vĂĄlik.