Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Tisztítsd meg a bélszínt és sózd, borsozd meg.
A sütő előmelegítése fontos a megfelelő végeredményhez.
Forrósítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a bélszínt minden oldalán, hogy kérget kapjon. Tedd félre hűlni.
A bélszínt nagyon forró serpenyőben pirítsd, hogy gyorsan kérget kapjon, és a belseje rózsaszín maradjon. Ne süsd túl!
Aprítsd finomra a gombát, hagymát és fokhagymát. Párold meg egy serpenyőben, amíg a folyadék elpárolog, és a keverék krémes lesz.
A gombás keveréket alaposan párold el, hogy ne áztassa el a leveles tésztát.
Helyezd a sonkaszeleteket egy fóliára egymás mellé, hogy fedjék egymást. Kend meg dijoni mustárral a bélszínt, majd tedd rá a gombás keveréket, és tekerd be a sonkával.
A sonkaszeletek legyenek vékonyak és jól fedjék egymást, hogy a bélszín teljesen be legyen fedve.
Tekerj ki egy leveles tésztát, és helyezd a sonkába burkolt bélszínt a közepére. Csomagold be a tésztába, és hajtsd össze a széleket.
A leveles tészta legyen hideg, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. A széleket alaposan nyomkodd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben. A felesleges tésztát vágd le.
Kend meg a tésztát felvert tojással, majd helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tojással való megkenés szép, fényes színt ad a tésztának. Szúrd meg a tésztát néhány helyen villával, hogy a gőz távozni tudjon.
Süsd 200°C-on 30-35 percig, amíg a tészta aranybarnára sül. Hagyj időt pihenni a sütés után, hogy a szeletelésnél szép maradjon.
A sütési idő függ a bélszín vastagságától és a sütő teljesítményétől. Használj hőmérőt a bélszín belső hőmérsékletének ellenőrzéséhez (50-55°C a medium rare-hez). Pihentetés nélkül a hús leve kifolyik szeleteléskor, így érdemes legalább 10-15 percet várni.
Szeleteld fel a Wellington stílusú marhahúst és tálald zöldségekkel vagy burgonyapürével.
A szeletelés előtt hagyd pihenni a húst 10-15 percig, hogy a szaftok visszahúzódjanak, így könnyebb lesz szépen szeletelni, és a hús is szaftosabb marad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.