Marmitako de salmón, spanyol étel lazaccal, zöldségekkel

Marmitako de salmón

A Marmitako de Salmón egy tradicionális spanyol étel, amely gazdag ízekkel és tápláló összetevőkkel készült. Eredetileg a baszk konyhából származik, és a halas egytálételek közé tartozik. A lazac hozzáadása egy finom és könnyen elkészíthető változatot eredményez, amely kiváló választás a családi ebédekhez vagy vacsorákhoz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Friss lazacfilé
3 db Krumpli
1 db Hagyma
1 db Piros kaliforniai paprika
2 db Paradicsom
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
100 ml Fehér bor
500 ml Hal alaplé
1 tk.
0.5 tk. Friss bors
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lazacot vágd kisebb darabokra, a krumplit pedig hámozd meg és vágd fel kockákra.

    A lazacot ne vágd túl apróra, hogy megőrizze formáját a főzés alatt.

    2

    A hagymát, paprikát, fokhagymát és paradicsomot apróra vágd.

    A hagyma pirítása fokozza az ízeket, így érdemes egy kicsit tovább pirítani.

    3

    Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát.

    A fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserű ízt ad az ételnek.

    4

    Add hozzá a paprikát és paradicsomot, és főzd még 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A paradicsom és paprika főzése segít kiemelni az étel ízeit.

    5

    Öntsd rá a fehér bort és a hal alaplevet, majd add hozzá a felkockázott krumplit. Főzd 10-15 percig, amíg a krumpli megpuhul.

    A fehér bor ad egy finom, enyhén savanykás ízt, amely kiemeli a hal ízét.

    6

    Amikor a krumpli már puha, tedd bele a lazac darabokat, és főzd tovább 5-7 percig, amíg a hal teljesen átsül.

    Ne főzd túl a lazacot, mert akkor könnyen kiszáradhat.

    7

    Ízesítsd sóval, borssal, és szórd meg friss petrezselyemmel a végén.

    A petrezselyem frissességet ad az ételnek, így érdemes bőven tenni belőle.