A lazacot vágd kisebb darabokra, a krumplit pedig hámozd meg és vágd fel kockákra.
A lazacot ne vágd túl apróra, hogy megőrizze formáját a főzés alatt.
A hagymát, paprikát, fokhagymát és paradicsomot apróra vágd.
A hagyma pirítása fokozza az ízeket, így érdemes egy kicsit tovább pirítani.
Egy nagy serpenyőben vagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát.
A fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserű ízt ad az ételnek.
Add hozzá a paprikát és paradicsomot, és főzd még 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A paradicsom és paprika főzése segít kiemelni az étel ízeit.
Öntsd rá a fehér bort és a hal alaplevet, majd add hozzá a felkockázott krumplit. Főzd 10-15 percig, amíg a krumpli megpuhul.
A fehér bor ad egy finom, enyhén savanykás ízt, amely kiemeli a hal ízét.
Amikor a krumpli már puha, tedd bele a lazac darabokat, és főzd tovább 5-7 percig, amíg a hal teljesen átsül.
Ne főzd túl a lazacot, mert akkor könnyen kiszáradhat.
Ízesítsd sóval, borssal, és szórd meg friss petrezselyemmel a végén.
A petrezselyem frissességet ad az ételnek, így érdemes bőven tenni belőle.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.