Mars Ice Cream fagylalt tálalva

Mars Ice Cream

A Mars Ice Cream fagylalt a népszerű Mars szelet ízvilágát ülteti át egy hűsítő, krémes desszertbe. Az ikonikus karamell, tejcsokoládé és lágy nougat kombinációja már önmagában is csábító, de fagylaltként egyenesen ellenállhatatlan. A fagylalt receptje az otthoni édességkedvelők egyik kedvencévé vált, mert egyszerre nyújt nosztalgiát és frissítő élményt. Az elkészítés során a legfontosabb lépés a rétegek helyes beforgatása, hogy minden gombócban megjelenjen a Mars-ra jellemző karamell és csokoládé roppanás, valamint a puha nougat darab. Ez az édesség ideális nyári kényeztetésre, de ünnepi alkalmakra is különleges választás lehet. Tipp: ha extra hatást szeretnél, tálaláskor még egy kevés meleg karamellszósszal is meglocsolhatod!

Előkészület 25 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 35 perc
1920 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 ml Tejszín
200 ml Teljes tej
120 g Kristálycukor
1 tk. Vaníliakivonat
100 g Karamellszósz
80 g Étcsokoládé
100 g Nougat darabok (házi vagy bolti)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt, tejet és cukrot közepes lángon, amíg a cukor teljesen feloldódik. Ne forrald, csak melegítsd addig, amíg gőzölög.

    Fontos, hogy alacsony lángon melegítsd, különben a tej leéghet.

    2

    Vedd le a tűzről, és add hozzá a vaníliakivonatot. Keverd el alaposan, majd hagyd szobahőmérsékletűre hűlni. Ezután fedd le és hűtsd le legalább 3 órára hűtőben.

    A vaníliakivonatot mindig a tűzről levéve add hozzá, így jobban megőrzi az aromáját. A hűtési idő fontos a megfelelő állag eléréséhez.

    3

    Töltsd a lehűtött alapot fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gép utasításai szerint. Ha nincs fagylaltgéped, fagyaszd egy lapos edényben, 30 percenként keverd át 3-4 órán keresztül.

    Ha nincs fagylaltgéped, a gyakori keveréssel megelőzheted a jégkristályok kialakulását, így krémesebb lesz a végeredmény.

    4

    Amikor a fagylalt már kezd sűrűsödni, keverd bele a karamellszószt, az apróra vágott étcsokoládét és a nougat darabokat. Csak lazán keverd bele, hogy márványos hatást kapj. Tipp: ne keverd túl, különben a csoki és a karamell teljesen eloszlik.

    A karamellszószt és a csokoládét érdemes előhűteni, hogy ne olvadjanak meg azonnal a fagylaltban.

    5

    Tedd vissza a fagylaltot a fagyasztóba 1-2 órára, hogy teljesen megdermedjen. Tálalás előtt hagyd állni 5 percig szobahőmérsékleten, hogy könnyebben kanalazható legyen.

    Ha túl kemény a fagylalt, hosszabb ideig hagyd szobahőmérsékleten, de figyelj, hogy ne olvadjon meg túlságosan.