Martabak manis karamellizált cukorral, tálalva földimogyoróval

Martabak manis karamellizált cukorral

A Martabak manis egy hagyományos indonéz édesség, amely az ország utcai étkezéseinek egyik legismertebb finomsága. Eredetileg egy sós változatban kezdődött, de mára édes töltelékekkel, karamellizált cukorral és földimogyoróval vált népszerűvé. Az édes Martabakot gyakran sütik a helyi piacokon és éttermekben, ahol az illata mindenkit vonz. A puha tészta és a ropogós karamellizált cukor kombinációja igazi ínycsiklandó élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
50 g Cukor
300 ml Tej
100 ml Víz
1 csomag Élesztő
1 tk. Sütőpor
2 db Tojás
1 csipet
2 ek. Olaj
3 ek. Karamellizált cukor
3 ek. Sűrített tej
50 g Földimogyoró

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, cukrot, élesztőt, sütőport és a csipet sót egy tálban keverd össze.

    A lisztet érdemes átszitálni, hogy ne legyenek csomók.

    2

    A tojásokat verd fel, majd add hozzá a tejet, vizet és az olajat a száraz hozzávalókhoz.

    A tojások jól felverése segít a tészta levegősségében.

    3

    Keverd össze az összes hozzávalót, hogy sima tésztát kapj. Hagyd pihenni 30 percig, hogy az élesztő dolgozni tudjon.

    A tészta pihentetése segíti az élesztő felfutását, ami légies tésztát eredményez.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel egy kevés olajat, és öntsd bele a tésztát. Közepes hőmérsékleten süsd, amíg az alsó fele aranybarna lesz.

    A serpenyőt ne tedd túl forrónak, hogy ne égjen meg a tészta, mielőtt átsülne.

    5

    Amikor az egyik oldal megsült, fordítsd meg a Martabakot, és süsd a másik oldalát is, hogy egyenletesen aranybarna legyen.

    Használj lapos spatulát a könnyű fordításhoz.

    6

    Amikor mindkét oldala megpirult, locsold meg karamellizált cukorral és sűrített tejjel.

    A karamellizált cukor adja meg a Martabak jellegzetes édes, ropogós ízét.

    7

    Szórd rá a darált földimogyorót, és vágd szeletekre. Tálald melegen.

    A földimogyoró ropogós textúrát ad, és kiválóan kiegészíti a puha tésztát.