A lisztet, cukrot, élesztőt, sütőport és a csipet sót egy tálban keverd össze.
A lisztet érdemes átszitálni, hogy ne legyenek csomók.
A tojásokat verd fel, majd add hozzá a tejet, vizet és az olajat a száraz hozzávalókhoz.
A tojások jól felverése segít a tészta levegősségében.
Keverd össze az összes hozzávalót, hogy sima tésztát kapj. Hagyd pihenni 30 percig, hogy az élesztő dolgozni tudjon.
A tészta pihentetése segíti az élesztő felfutását, ami légies tésztát eredményez.
Egy serpenyőben hevítsd fel egy kevés olajat, és öntsd bele a tésztát. Közepes hőmérsékleten süsd, amíg az alsó fele aranybarna lesz.
A serpenyőt ne tedd túl forrónak, hogy ne égjen meg a tészta, mielőtt átsülne.
Amikor az egyik oldal megsült, fordítsd meg a Martabakot, és süsd a másik oldalát is, hogy egyenletesen aranybarna legyen.
Használj lapos spatulát a könnyű fordításhoz.
Amikor mindkét oldala megpirult, locsold meg karamellizált cukorral és sűrített tejjel.
A karamellizált cukor adja meg a Martabak jellegzetes édes, ropogós ízét.
Szórd rá a darált földimogyorót, és vágd szeletekre. Tálald melegen.
A földimogyoró ropogós textúrát ad, és kiválóan kiegészíti a puha tésztát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.