A rizslisztet és a matcha port keverd össze egy nagy tálban, majd adj hozzá a vizet fokozatosan, hogy sima tésztát kapj.
Ha a tészta túl száraz, adj hozzá egy kis vizet. Ha túl ragacsos, egy kis rizsliszt segíthet.
A tésztát jól gyúrd össze, majd formázz belőle kis gombócokat (dango formát).
Ne nyomd túl erősen a tésztát, hogy a dango könnyű és puha maradjon.
Egy nagy fazékban forralj vizet, majd óvatosan tedd bele a dango gombócokat. Főzd őket 5-7 percig, amíg a gombócok a víz felszínére nem emelkednek.
Ha a dango gombócok nem emelkednek fel, az azt jelenti, hogy még nem főttek meg teljesen. Adj nekik egy kis időt.
Amikor a gombócok elkészültek, szedd ki őket a vízből, és tedd félre, hogy hűljenek.
A gombócokat hideg vízbe is helyezheted, hogy megállítsd a főzést és megőrizzék a formájukat.
Készítsd el a szójaszószos szirupot: egy kis lábasban keverd össze a szójaszószt és a cukrot, majd melegítsd, amíg a cukor feloldódik.
A szójaszószos szirup a dango édes és sós ízét emeli ki. Ha szeretnéd, egy kis mézet is adhat hozzá, hogy még édesebb legyen.
A kész dango gombócokat tálald a szójaszószos sziruppal, és élvezd a friss, zöld matcha ízt.
A matcha dango friss és egyedülálló desszert, amit hidegen vagy melegen is fogyaszthatsz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.