Főzd meg a rizst a szokásos módon, majd keverd össze egy evőkanál szezámolajjal és egy csipet sóval.
A rizst hagyd hűlni egy kicsit, mielőtt elkezdenéd dolgozni vele, hogy ne legyen túl forró.
A sárgarépát és uborkát vágd vékony csíkokra. A tojást verd fel, és süsd meg egy vékony omletté, majd vágd csíkokra.
Az uborka és a sárgarépa csíkoknak egyenleteseknek kell lenniük, hogy a gimbap szép és ínycsiklandó legyen.
Tedd az alátétre a nori algalapot sima felével lefelé. Teríts rá egy vékony réteg rizst, és hagyj egy kis teret az algalap tetején.
A rizst ne tedd túl vastagon, hogy könnyen fel lehessen tekerni a gimbapot.
A rizs közepére helyezd el a zöldségeket és a tojáscsíkokat. A chili paprikát is szeleteld fel, és szórd a töltelékhez.
A chili paprikát óvatosan használd, hogy ne legyen túl csípős, ha nem szereted a túl erős ízeket.
Görögölj fel a nori algát, és tekerd szorosan, mint egy tekercset.
Ha nem tudod szorosra tekerni, használj egy bambusz szőnyeget a segítéshez.
A kész gimbapot szeleteld fel 3-4 cm-es darabokra, majd szórj rá szezámmagot és egy kis szójaszószt.
A szójaszósz és a szezámmag adja meg a gimbap végső ízét és textúráját.
Tálald az elkészült Mayak gimbapot, és élvezd a friss, ínycsiklandó falatokat.
Ez a recept gyorsan elkészíthető, és tökéletes snack vagy étkezés a nap bármely szakában.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.