Mayak Gimbap frissen tálalva

Mayak Gimbap

A Mayak Gimbap egy koreai étel, amely a hagyományos gimbap friss és könnyed változata. A gimbap, amely általában rizsből, nori algából, és különböző töltelékekből készül, Koreában rendkívül népszerű. A Mayak Gimbap különleges a szezámmaggal és a friss zöldségekkel, ami igazán frissítő és ínycsiklandó élményt ad. A narancsos chili és a szezámolaj intenzív ízvilágot kölcsönöz, amit nehéz megállni, hogy ne együnk többet belőle.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Sushi rizs
6 db Nori algalapok
1 db Uborka
1 db Sárgarépa
1 db Tojás
1 db Piros chili paprika
1 ek. Szezámolaj
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmag
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a rizst a szokásos módon, majd keverd össze egy evőkanál szezámolajjal és egy csipet sóval.

    A rizst hagyd hűlni egy kicsit, mielőtt elkezdenéd dolgozni vele, hogy ne legyen túl forró.

    2

    A sárgarépát és uborkát vágd vékony csíkokra. A tojást verd fel, és süsd meg egy vékony omletté, majd vágd csíkokra.

    Az uborka és a sárgarépa csíkoknak egyenleteseknek kell lenniük, hogy a gimbap szép és ínycsiklandó legyen.

    3

    Tedd az alátétre a nori algalapot sima felével lefelé. Teríts rá egy vékony réteg rizst, és hagyj egy kis teret az algalap tetején.

    A rizst ne tedd túl vastagon, hogy könnyen fel lehessen tekerni a gimbapot.

    4

    A rizs közepére helyezd el a zöldségeket és a tojáscsíkokat. A chili paprikát is szeleteld fel, és szórd a töltelékhez.

    A chili paprikát óvatosan használd, hogy ne legyen túl csípős, ha nem szereted a túl erős ízeket.

    5

    Görögölj fel a nori algát, és tekerd szorosan, mint egy tekercset.

    Ha nem tudod szorosra tekerni, használj egy bambusz szőnyeget a segítéshez.

    6

    A kész gimbapot szeleteld fel 3-4 cm-es darabokra, majd szórj rá szezámmagot és egy kis szójaszószt.

    A szójaszósz és a szezámmag adja meg a gimbap végső ízét és textúráját.

    7

    Tálald az elkészült Mayak gimbapot, és élvezd a friss, ínycsiklandó falatokat.

    Ez a recept gyorsan elkészíthető, és tökéletes snack vagy étkezés a nap bármely szakában.