Mediterrán zöldséges wrap feta sajttal

Mediterrán zöldséges wrap fetával

A mediterrán konyha gazdag és ízletes ételeiről ismert, és ez a zöldséges wrap tökéletes példája ennek. A grillezett padlizsán, cukkini és kaliforniai paprika együtt harmonizálnak a feta sajt krémes állagával és sós ízével. Ez a wrap könnyű, tápláló és tele van friss ízekkel, tökéletes egy gyors ebédhez vagy könnyű vacsorához. Ha egy extra ropogós változatot szeretnél, tálald friss salátával és olívaolajjal meglocsolva.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
430 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tortilla lap
1 db Padlizsán
1 db Cukkini
1 db Piros kaliforniai paprika
1 db Vöröshagyma
100 g Feta sajt
2 gerezd Fokhagyma
20 ml Olívaolaj
1 tk. Oregánó
1 tk. Bazsalikom
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A padlizsánt, cukkinit és kaliforniai paprikát vágd vékony csíkokra, a vöröshagymát szeletekre, a fokhagymát pedig zúzd össze.

    A padlizsánt sózd be és hagyd állni 15-20 percig, majd öblítsd le és nyomkodd ki, hogy eltávolítsd a keserű levét.

    2

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a vöröshagymát és fokhagymát, és pirítsd üvegesre.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert megéghet és keserű ízt adhat.

    3

    Add hozzá a padlizsánt, cukkinit és paprikát, majd fűszerezd oregánóval, bazsalikommal, sóval és borssal. Süsd 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    A zöldségeket ne süsd túl puhára, maradjanak roppanósak.

    4

    Közben melegítsd elő a tortilla lapokat egy száraz serpenyőben vagy sütőben 1-2 percig, hogy rugalmasabbak legyenek.

    A tortillát ne melegítsd túl sokáig, mert kiszáradhat és töredezetté válhat.

    5

    Helyezz egy tortilla lapot egy tiszta felületre, és oszd el rajta az elkészült grillezett zöldségeket.

    Ne tegyél túl sok tölteléket a tortillába, mert nehéz lesz feltekerni.

    6

    Morzsolj rá feta sajtot, majd hajtsd be a tortilla két szélét és tekerd fel szorosan.

    A feta sajt helyett használhatsz más, hasonlóan sós sajtot is, például halloumit.

    7

    Egy serpenyőben közepes lángon süsd a wrapet 2-3 percig mindkét oldalán, hogy kissé ropogós legyen.

    A serpenyőbe tegyél egy kevés olívaolajat, hogy a wrap ne ragadjon le.

    8

    Vágd félbe a wrapet, és tálald azonnal friss salátával vagy olívaolajos mártogatóssal.

    A wrapet ferdén vágd félbe, hogy szebb legyen a tálalás.