Mee Goreng csirkével, friss zöldségekkel és tojással tálalva

Mee Goreng csirkével

A Mee Goreng egy népszerű ázsiai étel, amelyet Indonéziában és Malajziában is előszeretettel fogyasztanak. Az étel egy gazdag, fűszeres tésztából készül, amelyet tojással, csirkével és zöldségekkel tálalnak. A szójaszósz és kecap manis egy édes és sós ízkombinációval gazdagítja a tésztát. Az étel gyorsan és könnyen elkészíthető, és tökéletes választás egy gyors ebédhez vagy vacsorához.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Csirkehús
200 g Tészta (pénzes vagy udon)
2 szál Zöldhagyma
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Kecap manis
2 db Tojás
1 ek. Szezámolaj
1 csokor Friss koriander
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd vékony csíkokra, és egy serpenyőben az olajon pirítsd meg.

    A csirkehúst ne tedd túl forró serpenyőbe, hogy egyenletesen sülhessen, és ne égjen meg.

    2

    A fokhagymát apróra vágd, a zöldhagymát pedig szeleteld fel.

    A zöldhagymát mindig frissen vágd, hogy megőrízze a ropogós állagát.

    3

    Egy másik serpenyőben melegíts egy evőkanál szezámolajat, és süsd meg a tojásokat, hogy tükörtojást kapj.

    A tojást add a serpenyőbe, és ne keverd meg, hogy szép tükörtojást készíthess.

    4

    A tésztát forró vízben főzd meg a csomagolás utasításai szerint, majd csepegtesd le, és öblítsd le hideg vízzel.

    A tésztát ne főzd túl, hogy ne ragadjon össze.

    5

    A fokhagymát és a zöldhagymát add a csirkéhez, és pirítsd őket 2-3 percig.

    A fokhagyma íze akkor lesz legintenzívebb, ha nem főzöd túl, és csak egy pillanatra pirítod meg.

    6

    Öntsd rá a szójaszószt és kecap manist, majd keverd össze a csirkét és a zöldségeket a tésztával.

    A kecap manis egy édes szójaszósz, amely különleges ízt ad az ételnek.

    7

    A tálalás előtt tedd a tésztát egy tányérra, és helyezd rá a tojást.

    A tojás a végén hozzáadott szín és textúra, ami gazdagítja az ételt.

    8

    Szórd meg friss korianderrel, és tálald melegen.

    A koriander frissessége remek kiegészítője a tésztának.