Mee Goreng tojással, frissen tálalva

Mee Goreng tojással

A Mee Goreng egy tradicionális indonéz étel, amely a fűszeres, sült tésztát kombinálja a gazdag ízekkel. A tojás és a különféle zöldségek gazdagítják a fogást, miközben a szójaszósz és chili szósz pikánsságot adnak neki. A Mee Goreng gyorsan elkészíthető és tökéletes választás egy könnyű étkezéshez vagy vacsorához. A friss koriander és a tükörtojás a tetején az étel frissességét és gazdag ízét emeli ki, amely minden falatban megjelenik.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Tojás
200 g Ramen tészta
1 tk.
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
100 g Zöldség (pl. káposzta, répa, borsó)
1 ek. Chili szósz
1 csokor Friss koriander
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a ramen tésztát a csomagolás szerint. Ez körülbelül 3-4 percet vesz igénybe, majd szűrd le és tedd félre.

    A tészta főzés után hideg vízzel öblítsd le, hogy ne ragadjon össze.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd süsd meg a tojásokat tükörtojásra, és tedd félre.

    A tojást akkor vedd ki a serpenyőből, amikor a fehérje teljesen megdermedt, de a sárgája még folyós marad.

    3

    Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a tojást sütötted, add hozzá a szezámolajat, majd tedd bele a zöldségeket. Pár percig párold, amíg megpuhulnak.

    Ne hagyd, hogy a zöldségek túl puhák legyenek, mert így megmaradnak az ízek és a textúrájuk is.

    4

    Add hozzá a szójaszószt és a chili szószt, és keverd össze a zöldségekkel.

    Ha nem szereted túl csípősen, a chili szósz mennyiségét csökkentheted.

    5

    Ezután tedd bele a főtt tésztát, és jól keverd össze, hogy minden egyes tészta csomót átjárjon a szójaszósz.

    A tészta ne legyen túl száraz, ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet vagy extra szójaszószt.

    6

    Tálald a Mee Gorenget a tükörtojással a tetején, és díszítsd friss korianderrel.

    A koriander frissessége nagyszerűen kiegészíti a fűszeres, sós ízeket.