Mentaiko onigiri, japán étel halikrával, nori algalappal és szezámmaggal

Mentaiko onigirivel

Az onigiri egy klasszikus japán étel, amely rizsből készült golyókat vagy háromszög alakú falatokat tartalmaz. Az onigiri gyakran tartalmaz különféle töltelékeket, mint a mentaiko, ami a halikrák fűszeres keverékét jelenti. Az étel egyszerű, de tápláló, és gyakran fogyasztják ebédre vagy uzsonnára. A mentaiko onigiri a japán konyha egyik legnépszerűbb, ínycsiklandó étke.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Sushi rizs
100 g Mentaiko (halikra)
2 db Nori algalap
300 ml Víz
2 ek. Rizs ecet
1 tk. Cukor
0.5 tk.
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sushi rizst öblítsd le hideg vízben, amíg a víz tiszta nem lesz, majd tedd egy lábasba és adj hozzá 300 ml vizet. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt és párold 15-20 percig, amíg megpuhul.

    A rizs megfelelő elkészítése az alapja ennek az ételnek, így ügyelj arra, hogy ne főzd túl.

    2

    A főtt rizst vedd le a tűzről, és hagyd pihenni 10 percig. Ezután öntsd hozzá a rizsecetet, cukrot és sót. Keverd alaposan össze, hogy minden egyes szem rizs átvegye a fűszerezést.

    A rizsecet nemcsak az ízt, hanem a ragadósságot is biztosítja, amely elengedhetetlen az onigiri formálásához.

    3

    A mentaikót egy tálba tedd és válaszd szét a halikrákat, hogy könnyen hozzáférj a töltelékhez.

    A mentaikó halikra erősebb ízű, ezért ha nem szereted az erős ízeket, csökkentsd a mennyiségét.

    4

    A sushi rizst vizes kézzel formázz kis golyókká vagy háromszög alakú onigirikké.

    Ha a rizs ragad, vizes kézzel könnyedén formázhatod anélkül, hogy összeragadna.

    5

    A kész onigirikat töltsd meg a mentaikóval, és helyezd a nori algalapra. Az algalap szélét nedves kézzel rögzítheted, hogy ne nyíljon szét.

    A nori algalapok frissessége és ropogóssága kulcsfontosságú a tálalásnál, ezért figyelj rá, hogy ne áztasd el.

    6

    Szórd meg a kész onigiriket szezámmaggal, és tálald frissen.

    A szezámmag extra ropogósságot ad az onigirihoz, ami nagyszerűen illik a puha rizshez és a fűszeres mentaikóhoz.