A sushi rizst öblítsd le hideg vízben, amíg a víz tiszta nem lesz, majd tedd egy lábasba és adj hozzá 300 ml vizet. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt és párold 15-20 percig, amíg megpuhul.
A rizs megfelelő elkészítése az alapja ennek az ételnek, így ügyelj arra, hogy ne főzd túl.
A főtt rizst vedd le a tűzről, és hagyd pihenni 10 percig. Ezután öntsd hozzá a rizsecetet, cukrot és sót. Keverd alaposan össze, hogy minden egyes szem rizs átvegye a fűszerezést.
A rizsecet nemcsak az ízt, hanem a ragadósságot is biztosítja, amely elengedhetetlen az onigiri formálásához.
A mentaikót egy tálba tedd és válaszd szét a halikrákat, hogy könnyen hozzáférj a töltelékhez.
A mentaikó halikra erősebb ízű, ezért ha nem szereted az erős ízeket, csökkentsd a mennyiségét.
A sushi rizst vizes kézzel formázz kis golyókká vagy háromszög alakú onigirikké.
Ha a rizs ragad, vizes kézzel könnyedén formázhatod anélkül, hogy összeragadna.
A kész onigirikat töltsd meg a mentaikóval, és helyezd a nori algalapra. Az algalap szélét nedves kézzel rögzítheted, hogy ne nyíljon szét.
A nori algalapok frissessége és ropogóssága kulcsfontosságú a tálalásnál, ezért figyelj rá, hogy ne áztasd el.
Szórd meg a kész onigiriket szezámmaggal, és tálald frissen.
A szezámmag extra ropogósságot ad az onigirihoz, ami nagyszerűen illik a puha rizshez és a fűszeres mentaikóhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.