Methi chilla, fűszeres indiai palacsinta friss korianderrel

Methi chilla

A methi chilla egy hagyományos indiai étel, amelyet friss methi levelekkel és fűszeres gram liszttel készítenek. Az étel alapját a methi, vagyis a kaszava levelei adják, amelyek gazdagok tápanyagokban és prebiotikus hatásúak. A chilla a reggeli étkezés egyik népszerű fogása Indiában, és egy remek választás a vegetáriánus étkezést kedvelőknek. Friss korianderrel tálalva frissességet és színt ad a fogásnak, így minden falat egy igazi ínycsiklandó élmény.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
100 g Methi (friss kaszava)
150 g Gram liszt (besan)
1 db Hagyma
1 db Zöld chili
2 gerezd Fokhagyma
0.5 tk. Turmeric (kurkuma)
0.5 tk. Fűszerpaprika
0.5 tk.
100 ml Víz
1 ek. Olívaolaj
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss methi leveleket alaposan mosd meg, majd apróra vágd fel. A hagymát és fokhagymát vágd finomra, a zöld chilivel együtt.

    A methi leveleit ne vágd túl apróra, hogy érezhetőek legyenek az ételben.

    2

    A gram lisztet tedd egy nagy tálba, és add hozzá a felvágott hozzávalókat (hagyma, fokhagyma, zöld chili, methi), valamint a fűszereket (kurkuma, fűszerpaprika, só).

    A gram liszt adja az étel alapját, és a fűszerek extra ízt adnak neki.

    3

    Öntsd hozzá a vizet, és keverd össze a hozzávalókat, amíg egy sűrű, de jól keverhető tészta nem alakul ki.

    Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kis vízet, hogy könnyebben kenhető legyen.

    4

    Egy serpenyőben melegíts olívaolajat. Kanalazd a tésztát a serpenyőbe, és formázz belőle kis kerek palacsintákat (chillákat). Sütés közben a tésztát enyhén lapíthatod, hogy egyenletesen süljenek.

    Ha a serpenyő túl forró, a chilla kívül ropogós, belül pedig nyers maradhat, tehát közepes lángon süsd őket.

    5

    Mindkét oldalt süsd aranybarnára, és tálalás előtt szórj rá friss koriandert.

    A koriander frissessége kiválóan kiegészíti az étel ízét, így tálalás előtt érdemes rászórni.