A friss methi leveleket alaposan mosd meg, majd apróra vágd fel. A hagymát és fokhagymát vágd finomra, a zöld chilivel együtt.
A methi leveleit ne vágd túl apróra, hogy érezhetőek legyenek az ételben.
A gram lisztet tedd egy nagy tálba, és add hozzá a felvágott hozzávalókat (hagyma, fokhagyma, zöld chili, methi), valamint a fűszereket (kurkuma, fűszerpaprika, só).
A gram liszt adja az étel alapját, és a fűszerek extra ízt adnak neki.
Öntsd hozzá a vizet, és keverd össze a hozzávalókat, amíg egy sűrű, de jól keverhető tészta nem alakul ki.
Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kis vízet, hogy könnyebben kenhető legyen.
Egy serpenyőben melegíts olívaolajat. Kanalazd a tésztát a serpenyőbe, és formázz belőle kis kerek palacsintákat (chillákat). Sütés közben a tésztát enyhén lapíthatod, hogy egyenletesen süljenek.
Ha a serpenyő túl forró, a chilla kívül ropogós, belül pedig nyers maradhat, tehát közepes lángon süsd őket.
Mindkét oldalt süsd aranybarnára, és tálalás előtt szórj rá friss koriandert.
A koriander frissessége kiválóan kiegészíti az étel ízét, így tálalás előtt érdemes rászórni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.