Egy lábasban keverd össze a frissen facsart almalevet és a vizet, majd kezdd el melegíteni alacsony lángon.
Használj jó minőségű, lehetőleg frissen facsart almalevet a legjobb íz érdekében. A víz mennyiségével szabályozhatod az ital édességét és intenzitását.
Add hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget, a szerecsendiót és a vékonyra szeletelt gyömbért.
A gyömbért vékonyra szeletelve könnyebben kiadja az ízét. A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Lassú tűzön főzd az italt 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ne forrald az italt, mert a fűszerek keserűvé válhatnak. A lassú főzés segít az ízeknek összeérni.
Vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a mézet és a citromlevet.
A mézet és a citromlevet csak a tűzről levéve add hozzá, hogy a méz megőrizze az értékes tápanyagait, a citrom pedig a frissességét.
Szűrd le az italt, hogy eltávolítsd a fűszerek darabjait, majd öntsd bögrékbe.
Használj finom szövésű szűrőt vagy gézlapot a fűszerek alapos eltávolításához.
Díszítheted egy fahéjrúddal vagy egy vékony almaszelettel a tetején, majd azonnal fogyasztható.
A díszítéshez használj bio almát, hogy elkerüld a növényvédőszer maradványokat. Kínáld melegen, hogy az ízek a legjobban érvényesüljenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.