Mézes-almás forró ital csészében

Mézes-almás forró ital

A mézes-almás forró ital egy tökéletes választás az őszi és téli hónapokra, amikor egy meleg, illatos és fűszeres italra vágyunk. Az alma természetes édessége harmonikusan ötvöződik a méz selymes ízével, míg a fahéj, szegfűszeg és gyömbér mélyebb aromát kölcsönöznek az italnak. Ez a recept nemcsak finom, hanem tele van antioxidánsokkal és immunerősítő hatású összetevőkkel, így ideális választás egy hűvös estén vagy akár egy meghitt családi összejövetelen. Ha még különlegesebbé szeretnéd tenni, próbáld ki egy kevés narancshéjjal vagy egy csepp vanília kivonattal!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
130 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
500 ml Frissen facsart almalé
2 ek. Méz
1 db Fahéjrúd
3 db Szegfűszeg
1 csipet Szerecsendió
5 g Gyömbér
1 ek. Citromlé
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy lábasban keverd össze a frissen facsart almalevet és a vizet, majd kezdd el melegíteni alacsony lángon.

    Használj jó minőségű, lehetőleg frissen facsart almalevet a legjobb íz érdekében. A víz mennyiségével szabályozhatod az ital édességét és intenzitását.

    2

    Add hozzá a fahéjrudat, a szegfűszeget, a szerecsendiót és a vékonyra szeletelt gyömbért.

    A gyömbért vékonyra szeletelve könnyebben kiadja az ízét. A fűszerek mennyiségét ízlés szerint változtathatod.

    3

    Lassú tűzön főzd az italt 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ne forrald az italt, mert a fűszerek keserűvé válhatnak. A lassú főzés segít az ízeknek összeérni.

    4

    Vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a mézet és a citromlevet.

    A mézet és a citromlevet csak a tűzről levéve add hozzá, hogy a méz megőrizze az értékes tápanyagait, a citrom pedig a frissességét.

    5

    Szűrd le az italt, hogy eltávolítsd a fűszerek darabjait, majd öntsd bögrékbe.

    Használj finom szövésű szűrőt vagy gézlapot a fűszerek alapos eltávolításához.

    6

    Díszítheted egy fahéjrúddal vagy egy vékony almaszelettel a tetején, majd azonnal fogyasztható.

    A díszítéshez használj bio almát, hogy elkerüld a növényvédőszer maradványokat. Kínáld melegen, hogy az ízek a legjobban érvényesüljenek.