Mézes csirke aranybarnára sütve, szezámmaggal és friss zöldfűszerekkel megszórva

Mézes csirke

A Mézes csirke egy ínycsiklandó étel, amely az édes méz és a sós csirkehús egyedülálló kombinációját kínálja. A mézes csirke rendkívül népszerű a családi étkezéseken, hiszen mindenki szereti a finom, ropogós csirkehúst, amit az édes méz kellemesen kiegészít. A fűszerezés pedig segít kiemelni a hús ízét.

A mézes csirke egy könnyen elkészíthető étel, amely gyorsan elkészíthető, de mégis rendkívül ízletes. Tálalhatjuk sült zöldségekkel, rizssel vagy akár egy kis friss salátával. Nagyszerű választás egy hétköznapi vacsorához vagy akár vendégeknek is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Csirkemell
3 ek. Méz
2 ek. Szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk Gyömbér
0.5 tk Info
0.5 tk Bors
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet csíkokra vágjuk, sóval és borssal fűszerezzük.

    A csirkemell csíkokat érdemes papírtörlővel szárazra törölni, mielőtt fűszerezzük, így jobban rátapadnak a fűszerek.

    2

    Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és a csirkemell csíkokat aranybarnára sütjük.

    A serpenyő legyen elég forró, hogy a csirke ne főjön, hanem süljön. Ne tegyünk egyszerre túl sok csirkét a serpenyőbe, mert lehűti az olajat.

    3

    Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és reszelt gyömbért, majd pár percig együtt pirítjuk.

    A fokhagymát és a gyömbért ne pirítsuk túl sokáig, mert megéghetnek és keserű ízt adhatnak az ételnek.

    4

    Beleöntjük a mézet és a szójaszószt, és addig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik, és bevonja a csirkét.

    A méz és a szójaszósz arányát ízlés szerint változtathatod. Ha édesebben szereted, tegyél több mézet, ha sósabban, akkor több szójaszószt.

    5

    Tálalás előtt szezámmaggal szórjuk meg, és forrón tálaljuk.

    Tálalhatod rizzsel vagy tésztával, és kínálhatsz mellé zöldségeket is.