Egy lábasban közepes lángon melegítsd fel a tejet, de ne forrald fel.
A tej felmelegítésekor figyelj, hogy ne égjen le az alja. Gyakran keverd meg.
Add hozzá az apróra tört étcsokoládét, a kakaóport és folyamatos keverés mellett olvaszd fel benne.
Minél jobb minőségű csokoládét használsz, annál finomabb lesz a forró csoki. A kakaóport szitán keresztül szórd a tejbe, hogy elkerüld a csomósodást.
Öntsd hozzá a karamell szirupot, a mézet és a vanília kivonatot, majd keverd simára.
A vanília kivonat helyett használhatsz vaníliarudat is. Ebben az esetben a rudat vágd ketté, kapard ki a belsejét, és a tejjel együtt melegítsd fel.
Főzd tovább alacsony lángon 2-3 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A folyamatos keverés segít megakadályozni, hogy a csokoládé leégjen.
Öntsd ki bögrékbe, majd tegyél a tetejére tejszínhabot és szórd meg egy csipet fahéjjal.
A tejszínhab helyett használhatsz növényi tejszínhabot is. Díszítheted csokoládéforgáccsal vagy mini pillecukorral is.
Azonnal fogyaszd, élvezd a selymes, karamellás és mézes ízvilágú forró csokit!
Ha nem fogyasztod el azonnal, tartsd melegen alacsony lángon, és időnként keverd meg.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.