Mézes vörösboros paradicsommártás tálalva

Mézes vörösboros paradicsommártás

A mézes vörösboros paradicsommártás egyedülálló kombinációja az édes és savanykás ízeknek, amely tökéletesen kiegészíti a mediterrán ételek gazdag ízvilágát. A vörösbor mély, testes aromát ad a mártásnak, míg a méz lágyítja a paradicsom savasságát, így harmonikus, selymes szósz születik. Ez a recept kiválóan alkalmas tésztákhoz, sült húsokhoz vagy akár grillezett zöldségekhez. Képzeld el, ahogy a vörösbor és a paradicsom illata betölti a konyhát, miközben a méz finom édessége fokozza az ízélményt. A titok a lassú főzésben rejlik, amely lehetővé teszi, hogy az összetevők ízei tökéletesen összeolvadjanak, így egy gazdag, ízletes szószt kapunk, amit mindenki imádni fog.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Paradicsompüré
150 ml Vörösbor
30 g Méz
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
20 ml Olívaolaj
1 tk. Oregano
1 tk. Bazsalikom
1 csipet
1 csipet Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd elő az alapanyagokat: aprítsd finomra a vöröshagymát és a fokhagymát.

    A pontos aprítás segít az egyenletes ízek elérésében.

    2

    Egy közepes lábosban hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá a vöröshagymát. Párold, amíg üveges nem lesz, kb. 5 percig.

    Az üvegesre párolt hagyma édesebb ízt ad a mártásnak.

    3

    Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd további 1 percig, amíg az illata felszabadul.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredhet.

    4

    Öntsd hozzá a vörösbort, és főzd 5 percig, hogy az alkohol elpárologjon és az ízek koncentrálódjanak.

    Használj száraz vörösbort, ami nem túl testes.

    5

    Add hozzá a paradicsompürét, a mézet, az oregánót és a bazsalikomot. Keverd össze alaposan, majd ízesítsd sóval és borssal.

    Friss bazsalikommal még finomabb lesz a mártás.

    6

    Fedd le a lábost, és főzd alacsony lángon 20 percig, időnként megkeverve, amíg a szósz besűrűsödik.

    A lassú főzés segít az ízek összeérésében.

    7

    Ha elkészült, hagyd kicsit hűlni, majd tálald tésztákhoz, húsokhoz vagy zöldségek mellé.

    A mártás másnap még finomabb, amikor az ízek teljesen összeértek.