Először készítsd elő az alapanyagokat: aprítsd finomra a vöröshagymát és a fokhagymát.
A pontos aprítás segít az egyenletes ízek elérésében.
Egy közepes lábosban hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon, majd add hozzá a vöröshagymát. Párold, amíg üveges nem lesz, kb. 5 percig.
Az üvegesre párolt hagyma édesebb ízt ad a mártásnak.
Add hozzá a fokhagymát, és pirítsd további 1 percig, amíg az illata felszabadul.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert megkeseredhet.
Öntsd hozzá a vörösbort, és főzd 5 percig, hogy az alkohol elpárologjon és az ízek koncentrálódjanak.
Használj száraz vörösbort, ami nem túl testes.
Add hozzá a paradicsompürét, a mézet, az oregánót és a bazsalikomot. Keverd össze alaposan, majd ízesítsd sóval és borssal.
Friss bazsalikommal még finomabb lesz a mártás.
Fedd le a lábost, és főzd alacsony lángon 20 percig, időnként megkeverve, amíg a szósz besűrűsödik.
A lassú főzés segít az ízek összeérésében.
Ha elkészült, hagyd kicsit hűlni, majd tálald tésztákhoz, húsokhoz vagy zöldségek mellé.
A mártás másnap még finomabb, amikor az ízek teljesen összeértek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.