Milanesa napolitana olívaolajjal, paradicsomszósszal és olvadt mozzarellával tálalva

Milanesa napolitana olívaolajjal

A Milanesa napolitana egy hagyományos argentín étel, amelyet friss halból készítenek. Az étel alapja a panírozott, ropogós hal, amelyet gazdag paradicsomszósszal és olvadt mozzarellával tálalnak. A nápolyi változatra hasonlítva, a Milanesa napolitana egyszerű, mégis rendkívül ínycsiklandó. A friss bazsalikom és a parmezán sajt hozzáadása még gazdagabbá és különlegesebbé teszi az ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pangasius filé
2 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
50 g Parmezán sajt
3 ek. Olívaolaj
200 g Paradicsomszósz
100 g Mozzarella sajt
1 csokor Bazsalikom
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A filézett halat sózd és borsozd meg, majd forgasd meg először a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában, hogy egyenletesen befedje.

    A halfilé legyen friss, hogy könnyebben panírozható és finomabb legyen.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd a halakat mindkét oldalán 3-4 percig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Az olívaolaj magas hőmérsékletre képes, de figyelj arra, hogy ne égjen meg. Használj közepes lángot.

    3

    Miután a halakat megsütötted, tedd őket egy tepsire, és kanalazz rájuk paradicsomszószt.

    A paradicsomszósz lehet házi készítésű, vagy bolti, de mindig próbálj friss fűszereket használni.

    4

    A mozzarella sajtot szeleteld fel, és helyezd a halakra. Tedd a tepsit előmelegített sütőbe, és süsd 5-7 percig, amíg a sajt megolvad.

    A mozzarella sajt ne legyen túl vastag, hogy gyorsabban megolvadjon, és a halon szépen eloszoljon.

    5

    Tálald a Milanesát friss bazsalikom levelekkel, és ízlés szerint még egy kis extra parmezán sajttal megszórva.

    A friss bazsalikom különleges aromát ad, így mindenképpen érdemes frisset használni.