Milanesa napolitana petrezselyemmel tálalva, paradicsomos és sajtos

Milanesa napolitana petrezselyemmel

A milanesa napolitana egy tradicionális olasz étel, amelyet különféle húsokkal készítenek. A napolitana változatot gazdagítja a sonka, a paradicsomszósz és a mozzarella, így az étel igazán különleges lesz. A petrezselyemmel való díszítés frissességet ad a tálalásnak, miközben az étel karakterét is kiemeli. A milanesa napolitana tökéletes választás egy családi ebédre vagy vacsorára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkemell
2 db Tojás
100 g Zsemlemorzsa
50 g Liszt
50 g Parmezán sajt
4 db Füstölt sonka
100 g Mozzarella sajt
150 g Paradicsomszósz
2 ág Petrezselyem
3 ek. Olívaolaj
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemelleket klopfold ki, hogy egyenletes vastagságúak legyenek. Sózd és borsozd meg őket mindkét oldalon.

    A csirkemellet érdemes fóliában vagy egy zacskóban klopfolni, hogy a hús ne sérüljön és egyenletes vastagságú legyen.

    2

    A tojásokat verd fel egy tálban, majd a lisztet egy másik tányérban tedd el, és a zsemlemorzsát is készítsd elő.

    A zsemlemorzsa egyenletes bevonatot ad a csirkének, és ropogós állagot biztosít, ha jól megforgatjuk a húsokat benne.

    3

    A csirkemelleket először a lisztben forgasd meg, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Ügyelj arra, hogy minden oldala jól bevonódjon.

    A csirke panírozásához használhatsz kevert zsemlemorzsát és reszelt parmezán sajtot a morzsában, hogy még ízletesebb legyen.

    4

    Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, majd a panírozott csirkemelleket süsd ki, amíg aranybarna és ropogós lesz mindkét oldalán.

    A csirke sütése közben ügyelj arra, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert így a panír megéghet, miközben a hús nem sül meg teljesen.

    5

    Miután a csirke kisült, helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és rakj rá egy szelet füstölt sonkát, majd egy réteg paradicsomszószt.

    A sonka és a paradicsomszósz gazdagítja az étel ízét, és az egész ételt karakteresebbé teszi.

    6

    Tedd a mozzarella sajtot a paradicsomszószra, majd tedd a tepsit a 180°C-ra előmelegített sütőbe 10-15 percre, hogy a sajt megolvadjon és enyhén piruljon.

    A mozzarella sajt olvadása és enyhe pirulása teszi ezt az ételt igazi élménnyé.

    7

    A milanesa napolitanát friss petrezselyemmel díszítve tálald, és kínáld rizzsel vagy egy könnyű salátával.

    A friss petrezselyem frissességet ad az ételnek és szép színt kölcsönöz a tálalásnak.