Milanesa napolitana sonkával, gazdag sajttal, paradicsomszósszal és ropogós panírban.

Milanesa napolitana sonkával

A Milanesa napolitana sonkával egy klasszikus étel, amely az olasz és argentín konyhák hatását ötvözi. A receptet a helyi hagyományos panírozott húsok inspirálták, és az étel gyorsan népszerűvé vált a családi vacsorák és ünnepi alkalmak egyik kedvencévé. A sajt és sonka gazdag íze tökéletesen kiegészíti a ropogós húst és a friss paradicsomszószt, így egy ínycsiklandó ételt alkot.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Befogott hús (sertés vagy borjú)
150 g Sonka
200 g Sajt
2 db Tojás
100 g Liszt
100 g Panko morzsa
3 ek. Olívaolaj
200 g Paradicsomszósz
1 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A húst szeleteld vékonyra, ha szükséges, klopfold ki, hogy egyenletes vastagságú legyen.

    A hús klopfolása segít abban, hogy egyenletesen átsüljön, és puhább legyen.

    2

    A lisztet, felvert tojásokat és panko morzsát készítsd elő három külön tálba.

    A lisztet sóval és borssal is ízesítheted, hogy már a panírozás előtt ízt adj a húsnak.

    3

    A hússzeleteket először a lisztbe, majd a tojásba, végül a panko morzsába forgasd, ügyelve arra, hogy minden oldalát jól bevonja a panír.

    A panko morzsa biztosítja a ropogós textúrát, ezért fontos, hogy egyenletesen befedje a húst.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd süsd a panírozott húst mindkét oldalán aranybarnára (kb. 3-4 perc mindkét oldalán).

    A túlzottan forró olajban gyorsan megéghet a panír, ezért figyelj a hőmérsékletre, hogy a hús belseje is átsüljön.

    5

    Miután a hús megsült, tedd őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Minden szelet húsra helyezz egy szelet sonkát, majd önts rá paradicsomszószt és szórj rá reszelt sajtot.

    A sonka és a sajt tökéletesen kiegészítik a panírozott hús ízét, a paradicsomszósz pedig friss, gazdag ízt ad az ételnek.

    6

    Tedd a tepsit a sütőbe, és süsd 10-15 percig, amíg a sajt megolvad és enyhén megpirul.

    Ha szeretnéd, a sajt tetejére szórhatsz egy kis extra parmezánt is, hogy még ínycsiklandóbb legyen.

    7

    Tálald a milanesa napolitanát melegen, friss salátával vagy sült krumplival.

    A friss saláta jól ellensúlyozza a gazdag ízeket, és frissességet ad az ételnek.