Milanesa olívaolajjal, ropogós panírozott hús, citrommal tálalva

Milanesa olívaolajjal

A milanesa egy hagyományos latin-amerikai étel, amelyet különféle húsokkal készítenek. A húsokat panírozzák, majd olajban kisütik, hogy ropogósak legyenek. Az étel leginkább Argentínában és Uruguayban ismert, de több latin-amerikai országban is népszerű. Az olívaolajjal készült változat egy egészségesebb alternatíva, amely ízletes és ropogós textúrát ad a húsnak. A citrom frissítő íze pedig tökéletesen kiegészíti a gazdag ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Bélszín (vagy csirkemell)
2 db Tojás
150 g Zsemlemorzsa
100 g Liszt
1 tk.
0.5 tk. Bors
4 ek. Olívaolaj
1 db Citrom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A húst (bélszínt vagy csirkemellet) szeleteld vékonyabb darabokra. Ha túl vastag, egy konyhai kalapáccsal finoman klopfold ki, hogy vékonyabb legyen.

    A hús szeletelésénél ügyelj arra, hogy egyenletes vastagságúak legyenek, így egyenletesen sülnek.

    2

    A tojásokat verd fel egy tálban, sózd és borsozd. A lisztet és a zsemlemorzsát külön tálakba tedd.

    A tojás felverésekor a fűszerekkel együtt adj hozzá egy csipet sót, hogy a hús ízesebb legyen.

    3

    A hús szeleteket először a lisztben hempergesd meg, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában. Ügyelj arra, hogy minden darabot alaposan beborítson a panír.

    Ha szeretnéd, a zsemlemorzsát keverheted egy kis reszelt parmezánnal is, hogy extra ízt adjon a milanesának.

    4

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Amikor az olaj forró, tedd bele a panírozott húsokat, és süsd őket mindkét oldalukon aranybarnára, kb. 4-5 percig.

    Az olajnak elég forrónak kell lennie, hogy a panír ropogós legyen, de vigyázz, hogy ne égjen meg!

    5

    Miután megsült, tedd a húsokat egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa.

    Ha biztosra akarsz menni, tedd a húst egy rácsra, így az alján is szellőzik, és még ropogósabb lesz.

    6

    A tálalás előtt locsold meg a milanesa szeleteket friss citromlével, és ha szeretnéd, szórj rá egy csipet sót.

    A citrom frissítő íze remekül kiemeli a panír gazdag, ropogós textúráját.