A húst (bélszínt vagy csirkemellet) szeleteld vékonyabb darabokra. Ha túl vastag, egy konyhai kalapáccsal finoman klopfold ki, hogy vékonyabb legyen.
A hús szeletelésénél ügyelj arra, hogy egyenletes vastagságúak legyenek, így egyenletesen sülnek.
A tojásokat verd fel egy tálban, sózd és borsozd. A lisztet és a zsemlemorzsát külön tálakba tedd.
A tojás felverésekor a fűszerekkel együtt adj hozzá egy csipet sót, hogy a hús ízesebb legyen.
A hús szeleteket először a lisztben hempergesd meg, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában. Ügyelj arra, hogy minden darabot alaposan beborítson a panír.
Ha szeretnéd, a zsemlemorzsát keverheted egy kis reszelt parmezánnal is, hogy extra ízt adjon a milanesának.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Amikor az olaj forró, tedd bele a panírozott húsokat, és süsd őket mindkét oldalukon aranybarnára, kb. 4-5 percig.
Az olajnak elég forrónak kell lennie, hogy a panír ropogós legyen, de vigyázz, hogy ne égjen meg!
Miután megsült, tedd a húsokat egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa.
Ha biztosra akarsz menni, tedd a húst egy rácsra, így az alján is szellőzik, és még ropogósabb lesz.
A tálalás előtt locsold meg a milanesa szeleteket friss citromlével, és ha szeretnéd, szórj rá egy csipet sót.
A citrom frissítő íze remekül kiemeli a panír gazdag, ropogós textúráját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.