Misal pav Nashik stílusban tálalva, fűszeres, gazdag ízvilággal

Misal pav Nashik stílusban

A Misal pav egy tradicionális indiai étel, amely különösen Maharashtra államból származik. Nashik városában különleges fűszeres szószban főzik a mungó babot, amelyet meleg pav roti-val tálalnak. A misal pav egy igazán kiadós és ínycsiklandó étel, amely a fűszeres ételek kedvelőinek valódi élményt ad. Az étel gazdag ízekben és textúrákban, így egy tökéletes indiai étkezés.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Mungó bab
1 l Víz
2 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 ek. Ginger-garlic paste
200 g Tomato purée
1 tk. Kömény
1 ág Koriander
1 ág Cilantro (friss koriander)
4 db Pav (pav roti)
0.5 tk. Chili powder
5 db Curry leaves
1 tk. Chana masala powder
1 csipet Salt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A mungó babot jól öblítsd le, majd áztasd vízben legalább 6 órán keresztül.

    Az áztatás segít abban, hogy a bab gyorsabban megpuhuljon főzés közben.

    2

    Miután a bab megpuhult, öntsd ki a vizet, és tedd félre.

    A bab főzésekor ne add hozzá sót, mert az megnehezítheti a puhítását.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsd aranybarnára.

    A hagyma pirítása a misal pav alapja, mert ez adja meg az étel gazdag ízét.

    4

    Add hozzá a fokhagymát, a ginger-garlic paste-t, a köményt, és pirítsd tovább, amíg az illata felszabadul.

    A ginger-garlic paste különleges fűszeres alapot ad az ételnek, így ne hagyd ki!

    5

    Ezután add hozzá a paradicsompürét, a chili port és a chana masala port, és főzd 5-7 percig, amíg a szósz sűrűsödik.

    A fűszerek intenzív ízeket adnak a misal pavnak, és az étel gazdagabbá válik.

    6

    Hozzáadd a főtt mungó babot, a vízet, és főzd további 15-20 percig, amíg az ízek jól összeérnek.

    A víz mennyiségét a kívánt sűrűséghez igazíthatod, ha szeretnéd, hogy több leveses legyen, adj hozzá még vizet.

    7

    Végül szórd meg friss korianderrel és curry levelekkel.

    A friss koriander frissességet ad az ételnek, míg a curry levelek fűszeres aromát kölcsönöznek.

    8

    A pav roti-t melegítsd meg, és tálald a misal pavat, valamint egy-egy adag pav-ot mellé.

    A friss pav roti a misal pav tökéletes kísérője, és segít kiemelni a fűszeres ízeket.