Készítsd el a pácot: keverd össze a fehér miso pasztát, a rizsecetet, a mézet és a frissen reszelt gyömbért egy tálban.
Ha nincs rizsecet, használhatsz helyette almaecetet vagy citromlevet.
Helyezd a tőkehal filéket egy nagyobb tálba vagy lezárható zacskóba, majd öntsd rá a pácot. Fedd le vagy zárd le, és tedd a hűtőbe legalább 2 órára, de legjobb, ha egy éjszakán át pácolod.
Minél tovább pácolod a halat, annál intenzívebb lesz az íze.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat közepes hőfokon.
A sütő előmelegítése biztosítja, hogy a hal egyenletesen süljön meg. Az olívaolajat ne hevítsd túl forróra, mert megéghet, és keserű ízt adhat az ételnek.
Tekerd be minden tőkehal filét egy szelet baconbe, és helyezd őket a serpenyőbe. Süsd meg a bacon minden oldalát, amíg aranybarna nem lesz, körülbelül 2-3 percig oldalanként.
A bacont ne süsd túl ropogósra, mert a sütőben még tovább fog sülni.
Helyezd a tőkehal filéket egy tepsibe, és süsd a sütőben további 10-12 percig, amíg a hal omlósan puha lesz.
A halat akkor vedd ki a sütőből, amikor könnyen szétválik a villával.
Tálalás előtt szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel. Kínálj mellé párolt zöldségeket vagy jázmin rizst.
A hal mellé kínálhatsz egy kis citromlével meglocsolt párolt spenótot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.