Miso-s Nikujaga, marhahússal, zöldségekkel és miso pasztával tálalva

Miso-s Nikujaga

A Nikujaga egy tradicionális japán étel, amely a hús és a zöldségek kombinációjára épít. Az étel alapja a marhahús, amelyet sós, édes miso pasztával ízesítenek, és gyakran tálalják burgonyával és zöldségekkel. Az étel a japán háztartásokban gyakran szerepel, mint egy kiadós, de egyszerű étkezés, amit gyorsan elkészíthetnek. A miso-s változat gazdagabb ízélményt ad, és a miso paszta mélységet ad az ételnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Marhahús (szeletelve)
1 db Vöröshagyma
2 db Sárgarépa
100 g Shiitake gomba
4 db Erdélyi burgonya
2 ek. Miso paszta
3 ek. Soya szósz
1 ek. Cukor
2 szál Zöldhagyma
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd vékony szeletekre. A hagymát hámozd meg, és szeleteld fel. A sárgarépát is hámozd meg, és vágd vékony karikákra.

    A marhahús szeletelése előtt érdemes pár percig hűtőben tárolni, hogy könnyebben vágható legyen.

    2

    A shiitake gombát szeleteld fel. A burgonyát hámozd meg, és vágd kisebb kockákra.

    A shiitake gomba helyett más gombafajtát is használhatsz, de a shiitake a legjobb választás az ízélmény miatt.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a marhahúst, amíg kicsit meg nem barnul.

    A hús pirítása közben ne keverd túl sokat, hogy szépen karamellizálódjon.

    4

    Add hozzá a hagymát, a sárgarépát, a burgonyát és a gombát a serpenyőhöz, és pirítsd őket 3-4 percig, amíg a zöldségek egy kicsit megpuhulnak.

    A zöldségek gyorsabb párolásához egy fedőt is használhatsz.

    5

    Ezután add hozzá a miso pasztát, a soya szószt és a cukrot. Önts hozzá annyi vizet, hogy ellepje az összes hozzávalót, és főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg a burgonya megpuhul.

    Ha szeretnéd, a miso pasztát először egy kis vízzel feloldhatod, hogy könnyebben elkeveredjen.

    6

    Tálalás előtt szórd meg a zöldhagymával, és tálald melegen.

    A zöldhagyma frissességet és egy kis roppanós textúrát ad a fogásnak.