A marhahúst vágd vékony szeletekre. A hagymát hámozd meg, és szeleteld fel. A sárgarépát is hámozd meg, és vágd vékony karikákra.
A marhahús szeletelése előtt érdemes pár percig hűtőben tárolni, hogy könnyebben vágható legyen.
A shiitake gombát szeleteld fel. A burgonyát hámozd meg, és vágd kisebb kockákra.
A shiitake gomba helyett más gombafajtát is használhatsz, de a shiitake a legjobb választás az ízélmény miatt.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a marhahúst, amíg kicsit meg nem barnul.
A hús pirítása közben ne keverd túl sokat, hogy szépen karamellizálódjon.
Add hozzá a hagymát, a sárgarépát, a burgonyát és a gombát a serpenyőhöz, és pirítsd őket 3-4 percig, amíg a zöldségek egy kicsit megpuhulnak.
A zöldségek gyorsabb párolásához egy fedőt is használhatsz.
Ezután add hozzá a miso pasztát, a soya szószt és a cukrot. Önts hozzá annyi vizet, hogy ellepje az összes hozzávalót, és főzd alacsony lángon 20-25 percig, amíg a burgonya megpuhul.
Ha szeretnéd, a miso pasztát először egy kis vízzel feloldhatod, hogy könnyebben elkeveredjen.
Tálalás előtt szórd meg a zöldhagymával, és tálald melegen.
A zöldhagyma frissességet és egy kis roppanós textúrát ad a fogásnak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.