Mititei fokhagymĂĄval serpenyƑben sĂŒtve, ropogĂłsra pirulva

Mititei fokhagymĂĄval

A mititei, mĂĄs nĂ©ven mici, RomĂĄnia egyik legismertebb Ă©s legnĂ©pszerƱbb Ă©tke, amely kĂŒlönleges fƱszerkeverĂ©keivel Ă©s fokhagymĂĄs Ă­zĂ©vel hĂłdĂ­totta meg a vilĂĄgot. A hagyomĂĄnyos romĂĄn grillpartik elmaradhatatlan fogĂĄsa, de egy egyszerƱ hĂ©tvĂ©gi ebĂ©d sorĂĄn is tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs. A mititei kĂ©szĂ­tĂ©se Ă©s sĂŒtĂ©se Ă©vszĂĄzados hagyomĂĄnyokra Ă©pĂ­t, Ă©s minden falatja egy kĂŒlönleges Ă©lmĂ©nyt ad. A fokhagyma, a kömĂ©ny Ă©s a koriander fƱszerekkel az Ă­zek tökĂ©letes harmĂłniĂĄban egyesĂŒlnek, miközben a hĂșs puha Ă©s szaftos marad.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g MarhahĂșs
⭕ 300 g BĂĄrĂĄnyhĂșs
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Bors
⭕ 0.5 tk. KömĂ©ny
⭕ 0.5 tk. Koriander
⭕ 50 ml Víz
⭕ 50 ml Szódavíz
⭕ 1 tk. FĂŒstölt pirospaprika
⭕ 100 ml Olaj a sĂŒtĂ©shez

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst Ă©s a bĂĄrĂĄnyhĂșst darĂĄljuk le egy hĂșsdarĂĄlĂłn. A fokhagymĂĄt finomra vĂĄgjuk vagy prĂ©seljĂŒk.

    Ha szeretnĂ©d, hasznĂĄlhatsz egy keverĂ©ket, hogy a hĂșsok arĂĄnya a te Ă­zlĂ©sed szerint alakĂ­thatĂł legyen. MinĂ©l finomabbra darĂĄlod a hĂșst, annĂĄl puhĂĄbb lesz a mititei.

    2

    A darĂĄlt hĂșsba adjuk hozzĂĄ a sĂłt, borsot, kömĂ©nyt, koriandert, Ă©s a fĂŒstölt pirospaprikĂĄt. Alaposan keverjĂŒk össze.

    A fĂŒstölt paprika ad egy kĂŒlönleges Ă­zt a mititei-nek, de ha nem szereted a fĂŒstös Ă­zt, el is hagyhatod.

    3

    ÖntsĂŒk hozzĂĄ a vizet Ă©s a szĂłdavizet. KeverjĂŒk addig, amĂ­g a hĂșs tökĂ©letesen össze nem ĂĄll, Ă©s a massza rugalmas lesz.

    A szĂłdavĂ­z segĂ­t, hogy a mititei szaftos Ă©s levegƑs legyen, Ă­gy ne hagyd ki!

    4

    A masszĂĄt pihentessĂŒk 30 percig a hƱtƑben, hogy az Ă­zek jobban összeĂ©rjenek.

    A pihentetés nemcsak az ízek miatt fontos, hanem segít abban is, hogy a massza könnyebben formåzható legyen.

    5

    FormĂĄzzunk kis hengereket a hĂșsmasszĂĄbĂłl. ÜgyeljĂŒnk rĂĄ, hogy egyenletesek legyenek, Ă©s ne tĂșl vastagok.

    A hĂșs hengereket ne formĂĄld tĂșl szorosra, hogy a sĂŒtĂ©s sorĂĄn ne szĂĄradjanak ki. Hagyd, hogy kis lĂ©gbuborĂ©kok maradjanak benne.

    6

    HevĂ­tsĂŒk fel az olajat egy serpenyƑben vagy grillen. SĂŒsd a mititei-t közepes lĂĄngon 3-4 percig mindkĂ©t oldalĂĄn, amĂ­g szĂ©pen meg nem pirul.

    Ne zsĂșfold össze a mititei-ket a serpenyƑben, kĂŒlönben nem sĂŒlnek meg egyenletesen. FordĂ­tsd meg Ƒket Ăłvatosan, hogy ne törjenek el.