A marhahúst és a bárányhúst daráljuk le egy húsdarálón. A fokhagymát finomra vágjuk vagy préseljük.
Ha szeretnéd, használhatsz egy keveréket, hogy a húsok aránya a te ízlésed szerint alakítható legyen. Minél finomabbra darálod a húst, annál puhább lesz a mititei.
A darált húsba adjuk hozzá a sót, borsot, köményt, koriandert, és a füstölt pirospaprikát. Alaposan keverjük össze.
A füstölt paprika ad egy különleges ízt a mititei-nek, de ha nem szereted a füstös ízt, el is hagyhatod.
Öntsük hozzá a vizet és a szódavizet. Keverjük addig, amíg a hús tökéletesen össze nem áll, és a massza rugalmas lesz.
A szódavíz segít, hogy a mititei szaftos és levegős legyen, így ne hagyd ki!
A masszát pihentessük 30 percig a hűtőben, hogy az ízek jobban összeérjenek.
A pihentetés nemcsak az ízek miatt fontos, hanem segít abban is, hogy a massza könnyebben formázható legyen.
Formázzunk kis hengereket a húsmasszából. Ügyeljünk rá, hogy egyenletesek legyenek, és ne túl vastagok.
A hús hengereket ne formáld túl szorosra, hogy a sütés során ne száradjanak ki. Hagyd, hogy kis légbuborékok maradjanak benne.
Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben vagy grillen. Süsd a mititei-t közepes lángon 3-4 percig mindkét oldalán, amíg szépen meg nem pirul.
Ne zsúfold össze a mititei-ket a serpenyőben, különben nem sülnek meg egyenletesen. Fordítsd meg őket óvatosan, hogy ne törjenek el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.