Mititei fokhagymával serpenyőben sütve, ropogósra pirulva

Mititei fokhagymával

A mititei, más néven mici, Románia egyik legismertebb és legnépszerűbb étke, amely különleges fűszerkeverékeivel és fokhagymás ízével hódította meg a világot. A hagyományos román grillpartik elmaradhatatlan fogása, de egy egyszerű hétvégi ebéd során is tökéletes választás. A mititei készítése és sütése évszázados hagyományokra épít, és minden falatja egy különleges élményt ad. A fokhagyma, a kömény és a koriander fűszerekkel az ízek tökéletes harmóniában egyesülnek, miközben a hús puha és szaftos marad.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
300 g Bárányhús
4 gerezd Fokhagyma
1 tk.
1 tk. Bors
0.5 tk. Kömény
0.5 tk. Koriander
50 ml Víz
50 ml Szódavíz
1 tk. Füstölt pirospaprika
100 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst és a bárányhúst daráljuk le egy húsdarálón. A fokhagymát finomra vágjuk vagy préseljük.

    Ha szeretnéd, használhatsz egy keveréket, hogy a húsok aránya a te ízlésed szerint alakítható legyen. Minél finomabbra darálod a húst, annál puhább lesz a mititei.

    2

    A darált húsba adjuk hozzá a sót, borsot, köményt, koriandert, és a füstölt pirospaprikát. Alaposan keverjük össze.

    A füstölt paprika ad egy különleges ízt a mititei-nek, de ha nem szereted a füstös ízt, el is hagyhatod.

    3

    Öntsük hozzá a vizet és a szódavizet. Keverjük addig, amíg a hús tökéletesen össze nem áll, és a massza rugalmas lesz.

    A szódavíz segít, hogy a mititei szaftos és levegős legyen, így ne hagyd ki!

    4

    A masszát pihentessük 30 percig a hűtőben, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    A pihentetés nemcsak az ízek miatt fontos, hanem segít abban is, hogy a massza könnyebben formázható legyen.

    5

    Formázzunk kis hengereket a húsmasszából. Ügyeljünk rá, hogy egyenletesek legyenek, és ne túl vastagok.

    A hús hengereket ne formáld túl szorosra, hogy a sütés során ne száradjanak ki. Hagyd, hogy kis légbuborékok maradjanak benne.

    6

    Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben vagy grillen. Süsd a mititei-t közepes lángon 3-4 percig mindkét oldalán, amíg szépen meg nem pirul.

    Ne zsúfold össze a mititei-ket a serpenyőben, különben nem sülnek meg egyenletesen. Fordítsd meg őket óvatosan, hogy ne törjenek el.